GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Temmuz 2023 Perşembe 16:40

Başkan Soyer'den Alsancak Limanı tepkisi: "Bu karar İzmir'in vicdanında yok hükmünde"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hükümetin Körfez ülkelerine satışı için görüşmeler yaptığı Alsancak Limanı ile ilgili açıklama yaptı. Soyer, "Bizim meselemiz, sadece limanın kimlere satıldığı değil, İzmirli’nin iradesini hiçe sayarak bir özelleştirme kararının verilmesidir. Bu karar İzmir’in vicdanında yok hükmündedir. İzmir Limanı, İzmir’in kalbidir. Onu korumak belediyemizin, tüm İzmirliler’in, 80 milyonun ve elbette hükümetin de görevidir" dedi.

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun satışı için bazı görüşmeler yapıldığını doğruladığı Alsancak Limanı konusunda sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

"KABUL EDİLEMEZ"

Hükümete tepki gösteren ve İzmirli'nin iradesinin yok sayıldığını söyleyen Soyer şunları kaydetti:

"İzmir Alsancak Limanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin çok önemli bir eseri olup her şeyden evvel İzmir halkına ve İzmir’in kurumlarına emanettir. Neden satılacağı ile ilgili olarak kamuoyunu tatmin eden bir gerekçe açıklanmadan satışının yapılacağının duyurulması asla kabul edilemez. Ayrıca, Limanın, şehrimizin asırlık odalarının, sivil toplum kuruluşlarının ve elbette belediyemizin görüşü alınmadan satışa çıkarılması da asla kabul edilemez. 

"YOK HÜKMÜNDEDİR"

Bizim meselemiz, sadece limanın kimlere satıldığı değil, İzmirli’nin iradesini bir kere daha hiçe sayarak böylesine önemli bir özelleştirme kararının verilmesidir. Bu karar İzmir’in vicdanında yok hükmündedir. Hükümeti, bu şehirde yaşayan 4.5 Milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının görüşlerine ve iradesine saygı duymaya bir kere daha davet ediyorum. İzmir Limanı, İzmir’in kalbidir. Onu korumak belediyemizin, tüm İzmirliler’in, 80 Milyonun ve elbette hükümetin de görevidir."