GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Şubat 2023 Perşembe 17:23

Başkan Soyer boğazı düğümlenerek anlattı: 'DEVLETİ GÖRMEDİK'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem bölgesindeki izlenimlerini boğazı düğümlenerek anlattı. Organizasyon sıkıntısına dikkat çeken ve uzun soluklu desteğe ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Soyer, "Su yok, elektrik yok, ekmek yok. Gerçekten büyük bir felaket. Sabaha karşı dörtte olduğu için insanlar yataklarında yakalandı. Kurtulanların hepsinin ayakları çıplak. Özellikle Hatay'da devleti görmedik. Hiç kimse yoktu" dedi.

SONKALEİZMİR-Kahramanmaraş merkezli 10 ilde binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremler tüm Türkiye'yi yasa boğarken, yurttaşların ihtiyaçlarını tespit etmek ve incelemelerde bulunmak için afet bölgesine giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer izlenimlerini anlattı. İzmir'e döner dönmez soluğu yardımların toplandığı Fuar İzmir'de alan Başkan Soyer, boğazı düğümlenerek konuşurken, "Kurtulanların hepsinin ayakları çıplak. Özellikle Hatay'da devleti görmedik" dedi.

"TEK SÖZCÜKLE GEÇ KALINDI"

Başkan Soyer afet bölgesindeki durumla ilgili şunları söyledi:

"Bu sabah döndüm, Adana'dan başlamışytık. İskenderun, oradan Samandağ, Defne ve Arsuz'da, ertesi sabah Osmaniye, Pazarcık. Maraş, Adıyaman ve Urfa'ya devam ettik. Bu bin kilometre boyunca inanılmaz manzalaralar ile karşılaştık. Çok büyük bir felaket ve çok büyük bir dezorganizasyon. İzmir'de bir deprem yaşadık. Belki onun yüz misli, belki daha büyüğü. Su yok, elektrik yok, ekmek yok. Gerçekten büyük bir felaket. Sabaha karşı dörtte olduğu için insanlar yataklarında yakalandılar. O yüzden kurtulanların hepsinin ayakları çıplak. Özellikle Hatay'da devleti görmedik. Devlet eğer üniforma ile varlığını gösterirse polis, asker, AFAD mensubu... Hiçkimse yoktu. Tek sözcükle geç kalındı." 

"BİZ O UMUDU YAŞATACAĞIZ"

Uzun soluklu bir desteğe ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Başkan Soyer konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün televizyonlar kurtarılan canların haberini paylaşıylorlar. Mesele bundan ibaret değil. Binlercesi enkaz altında. Enkaz altında kalmayanların sürdürmek zorunda oldukları hayatları var. Sürdüremiyorlar, çünkü devlet yok. 2 yaşındaki evladı aç olduğu için kar suyundan mama yapan anne ve kar suyundan mama yaptığı için hastalanan çocuğu ve onu götüremediği hastaneler... Hakikaten büyük bir insanlık dramı var. insanlarımız muazzam bir duyarlılık gösteriyorlar. Çok güçlü bir şekilde desteği sürdürmemiz lazım. Öyle bir hafta 10 gün, iki üç hafta falan değil daha uzun soluklu bir dayanışma bizi bekliyor. Bunun için yapacağımız çok şey var. Bugünden itibaren İzmir'de yepyeni bir orgnaizasyonu başlatıyoruz. Zamana karşı yarışı sürdürmek zorundayız. Biz o umudu yaşatacağız. Bütün duyarlı vatandaşlarımızın kalbi aklı orada. onlarla beraber. Bütün mesele bunu en iyi şekilde organize etmekte. Biz de en iyi şekilde organize edeceğiz. "

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN GÖRSELE TIKLAYINIZ!