GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Ocak 2020 Pazar 14:18

Başkan Soyer açıkladı... Moskova ve Brüksel'de hazırlıklar tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin en temel sorununun "dünya ile entegrasyon" olduğunu belirterek, "Dünyanın her yerinde ofisler açacağız. Moskova ve Brüksel'de hazırlıklar tamamlandı. 7 gün 24 saat, 365 gün İzmir'i tanıtacaklar" dedi.

SONKALEİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Başkanla 1 Dakika" adı verilen uygulama kapsamında açıklamalar yaptı. İzmir'in en temel sorununun "dünya ile entegrasyon" olduğunu vurgulayan Başkan Soyer, "İzmir 150- 200 yıl öncesine kadar lider bir kent olmuş. Sonrasında büzüşmüş büzüşmüş sanki o dünya kenti olma mirası uçmuş gitmiş... Şimdi bizim tekrar tüm dünyaya İzmir'in bir dünya kenti olduğunu göstermemiz lazım" dedi.

AVRUPA GENÇLİK BAŞKENTİ OLACAĞIZ
Soyer şöyle devam etti: "Onun için uluslararası büyük etkinliklere ev sahipliği yapmamız lazım. EXPO bunlardan sadece bir tanesi... Avrupa Gençlik Başkenti olacağız.. 2021'de iki büyük organizasyona ev sahiyilği yapacağız. Bir tanesi dünyanın en büyük  gastronomi fuarı Terra Madre... İkincisi de yine iki yılda bir düzenlenen uluslararası dünya kültür zirvesi... Dünyanın her yerinde ofisler açacağız. Moskova'da, Brüksel'de hazırlıklar tamamlandı. İzmir ofisleri açıyoruz. 7 gün 24 saat, 365 gün İzmir'i tanıtacaklar."