GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Mart 2020 Cuma 21:57

Başkan Soyer açıkladı! Fuar alanlarına hastane...

İyice yayılan koronavirüs salgınıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden flaş bir hamle geldi. Başkan Tunç Soyer, oluşabilecek hasta yoğunluğunu gözeterek, Gaziemir Fuarizmir'de 110 bin, Kültürpark'ta ise 23 bin metrekarelik kapalı alanı Sağlık Bakanlığı'na tahsis edeceklerini açıkladı. "Umarım hiç ihtiyaç duyulmaz" diyen Başkan Soyer, İzmirliler'i de bir kez daha evde kalmaya davet etti.

SONKALEİZMİR- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın endişe uyandıran, vaka sayısının 5 bin 698, can kaybının ise 92'yi bulduğunu duyurduğu açıklamalarının ardından İzmir'den flaş bir hamle geldi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ileride oluşabilecek hasta yoğunluğu nedeniyle önlemler aldıklarını duyurdu. Başkan Soyer, "Değerli hemşehrilerim, Sağlık Bakanımızın son açıklamalarına göre korona virüsün olumsuz tablosu yurt genelinde giderek ağırlaşıyor. Yurtdışı örneklerinde yaşandığı gibi, hastaneler dışında, hasta bakımının zorunlu olmasına yönelik her türlü hazırlığımızı yapıyoruz. Gaziemir Fuarizmir'de 110 bin, Kültürpark'ta 23 bin metrekare, iklimlendirmeli kapalı alanı Sağlık Bakanlığımızın kullanımına tahsis için harekete geçtik" ifadelerini kullandı.

Bunların "önlem" olduğunu belirten ve "Umarım hiç ihtiyaç duyulmaz" diyen Başkan Soyer, İzmirliler'i de bir kez daha evde kalmaya davet etti.