GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Haziran 2020 Cuma 23:28

Başkan Soyer açıkladı! 5 bölgede kentsel dönüşüm başlıyor

Tele-1 TV'de Uğur Dündar ile Demokrasi Arenası programına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentsel dönüşümle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Başkan Soyer, İzmir'de 5 bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanacağını duyurdu.

SONKALEİZMİR- İzmir'de kentsel dönüşümün acil çözüm bekleyen bir sorun olduğunu ancak pandemi süreci ile birlikte inşaat sektörünün büyük darbe yediğini ve müteahhitlerin ihalelere girmek istemediğini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Fakat biz önceki gün süreci başlattık. Çiğli ile başlıyoruz. 5 bölgede kentsel dönüşüm için ihaleye çıkıyoruz. Ege Mahallesi, Gaziemir, Bayraklı, Çiğli, Karabağlar" dedi.

Başkan Soyer, ilk kez bu kentsel dönüşüm ihalelerine İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin de gireceğini açıkladı. "Kentsel dönüşümü biz yapağız. Bu yeni bir şey" diyen Başkan Soyer, geçen aylarda Dünya Bankası yetkilileriyle yaptıkları görüşmeyi de hatırlattı. Başkan Soyer, Dünya Bankası yetkililerini İzmir'deki kentsel dönüşüm projelerini desteklemeye ikna ettiklerini belirtirken, "Daha önce Hindistan'da denemişler ama olmamış. Bizim projemizle yakından ilgilendiler. Destek vereceklerini söylediler. Dünya Bankası'nın finansal desteğiyle 5 bölgede kentsel dönüşüme başlayacağız" dedi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımıyla ilgili de proje geliştirdiklerini vurgulayan Başkan Soyer, "İzmir'i elektriğe para vermez hale getireceğiz" dedi.

Programdaki konuklardan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise AK Parti hükümetinin miadını doldurduğunu, partili cumhurbaşkanlığından vazgeçilip bir an önce güçlendirilmiş parlementer sisteme geçilmesi gerektiğini dile getirdi.