GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Mayıs 2020 Perşembe 09:43

Başkan Soyer açıkladı... 4 milyondan fazla maske dağıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, salgının görülmeye başladığından bugüne kadar 2.5 milyonu maskematikten olmak üzere toplamda 4 milyondan fazla ücretsiz maske dağıttıklarını açıkladı. Soyer, maskelerin 1 milyon 800 bin adetini de Meslek Fabrikası'nda Büyükşehir Belediyesi'nin ürettiğini vurguladı

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs salgını döneminde 4 milyondan fazla maskeyi ücretsiz olarak dağıttıklarını açıkladı. Başkanın Günlüğü bilgilendirmelerine devam eden Soyer, cuma günü namaz kılınmaya başlanacak bazı camilerde dezenfeksiyon çalışması yaptıklarını ifade etti
Başkan Soyer'in açıklamaları şöyle: 
Günaydın sevgili İzmirliler...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kriz Yönetim Üst Kurul toplantısı yaptık. Yeni normal yaşama dönüşte alacağımız önlemleri görüştük. 
Bu cuma bazı camilerde namaz kılınmaya başlanacak. Camilerin içi ve çevresinde dezenfeksiyon çalışmalarına başladık. Maske artık hayatımızın bir parçası oldu. Çiğli İZBAN İstasyonu girişine ve Gaziemir Dokuz Eylül Mahallesi Parkı'na seyyar maskematikler koyduk. Bugüne kadar 1 milyon 800 bin adet maskeyi Meslek Fabrikamız'da kendimiz ürettik. 2.5 milyonu maskematikten olmak üzere 4 milyondan fazla maskeyi ücretsiz dağıttık. 
Şubat ayından bu yana devam eden salgın sürecinde sosyal projelere önem verdik ama belediyenin asli işlerini de asla ihmal etmedik. Yakında bunların sonuçlarını almaya başlayacağız. 
Bugün de metropol dışındaki 19 ilçenin koordinatörü ile kriz toplantısı yapacağız. Ardından İzmir Ekonomik kalkınma Koordinasyon Kurulu ile çevrimiçi konuşacağız.
Hepinize sağlıklı ve mutlu bir gün diliyorum, sevgili İzmirliler..."