GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Ocak 2020 Çarşamba 13:23

Başkan Soyer ABD yolcusu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Washington'da bir tanıtım ofisi açılması ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla temaslarda bulunacak
SONKALEİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün akşam saatlerinde ABD'ye gidiyor. Soyer'in ABD'de tanıtım ofisi açılması konusunda ve çeşitli alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi için bir dizi görüşmelerde bulunacağı öğrenildi. ABD'den Avrupa'ya geçecek olan Başkan Soyer'in burada da çeşitli temaslarda bulunacağı bildirildi. Yoğun bir programı olan Tunç Soyer'in 4 Şubat'ta Türkiye'ye döneceği, ardından CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile kongre sürecinin ele alınacağı kritik bir toplantı yaptıktan sonra 6-7 Şubat tarihlerinde Adana'da düzenlenecek CHP Büyükşehir Belediye Başkanları Zirvesi'ne katılacağı bildirildi. Soyer'in buradan da İzmir'e dönüp CHP İl Kongresi'ni takip edeceği kaydedildi.
Bugün akşam saatlerinde ABD'ye hareket edecek olan Başkan Soyer, önceki gün makamında ABD Ankara Büyükelçisi David M. Satterfiel'i konuk etmişti. Soyer, ziyaretin ardından, "ABD Ankara Büyükelçisi sayın David M. Satterfield'e bugünkü ziyareti için teşekkür ediyorum. İzmir'in dünyaya tanıtılması önceliğimiz. Bu kapsamda Washington'da bir tanıtım ofisi açılması ve işbirliği alanlarının genişletilmesi konularında görüş birliğine vardık" demişti.