GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Eylül 2023 Çarşamba 12:22

Başkan Sandal'dan ÇEDES tepkisi: "Bu zihniyeti kınıyorum"

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet'in "Manevi danışman" olarak okullarda imam, vaiz ve din hizmetleri uzmanlarının görevlendirilmesini sağlayacak ÇEDES Projesi'ne İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'dan geldi. Kendisi de bir öğretmen olan Başkan Sandal, "Bu zihniyeti kınıyorum. Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşacaksak bayrağımızdan, cumhuriyetimizden, Atatürk'ün yolundan sapmamamız lazım. Bu iş çizginin dışıdır. Bilim dışı  ve ortaçağ karanlığıdır" dedi.

SONKALEİZMİR-Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan ÇEDES Projesi'yle ilgili konuştu. Kendisi de bir eğitimci olan ve Başkan Sandal, eğitim sistemini eleştirirek şöyle konuştu:

"İlköğretim haftasındayız. Ben bir öğretmen çocuğuyum. İçimi burkan bir sey var. 4+4+4 ile eğitim sisteminin içini boşaltanlar bugün de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden ahlak kısmını çıkarıyorlar. ÇEDES adıyla bu projeyi dayatan zihniyeti kınadığımı belirtmek isterim. Biz, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşacaksak bayrağımıza, cumhuriyetimize sahip çıkarak yapabiliriz. Atatürk'ün yolundan sapmamamız lazım. Bu iş çizginin dışıdır. Bilim dışı ve ortaçağ karanlığıdır. Çocuklarımızın ortaokulda çözdüğü problemi şimdilerde lisede çözememesinin nedeni bu sistemdir."