GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Ekim 2024 Cuma 20:12

Başkan Pehlivan'dan Büyükşehir'e dava tepkisi... 'Neden Menemen ile uğraşıyorsunuz?'

Mülkiyeti Menemen Belediyesi'ne ait arazilerin satışına karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan davalara tepki gösteren Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi bu dönemde çıktığımız bütün satışların iptaline yönelik dava açtı. Birinciyi açıyor, yetmiyor ikinciyi açıyor, yetmiyor üçüncüyü açıyor. Bu tavırlarla karşılaşmak bizi son derece üzüyor. Neden Menemen ile uğraşıyorsunuz?" dedi. 

SONKALEİZMİR-Menemen Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı Başkan Aydın Pehlivan yönetiminde yapıldı. 
Başkan Pehlivan, işten çıkarılan personellerle ilgili eleştirilere yanıt verirken, satışa çıkarılan arazilerle ilgili dava açan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de tepki gösterdi. Pehlivan şöyle konuştu:

"Bu arkadaşların tamamı ile 4 yıl boyunca çalıştım. Demek ki çalışılmayacak tavır davranış içerisine girmişlerdir. Teker teker insanları rencide etmek... Arkadaşlar neyi amaçlıyorsunuz. Büyükehir Belediyesi de yapıyor. Bir yanlışlarını gördüğüm kişilerdir. Performansı yetersizdir, işine gücüne gitmiyordur. Mutlaka bir sebebi niçini var. Ben 4 yıl boyunca çalıştığım kardeşlerimi neden çıkardım aslında her biri çok iyi biliyor. Size farklı şeyler aktarabilirler. Kanuni haklarıyla ilgili zaten dava konusu ediliyor."

Pehlivan gayrimenkul satışlarına karşı dava açan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. Pehlivan şunları kaydetti:

"Gayrimenkullerle ilgili satışa çıkıyoruz. Çalışanımıza, esnafımıza, müteahhitimize para ödeyeceğiz. Bunun önünü kestiriyorsunuz. Bununla neyi hedefliyorsunuz? Elinize ne geçiyor? İzmir Büyükşehir Belediyesi bu dönemde çıktığımız bütün satışların iptaline yönelik dava açtı. Birinciyi açıyor, yetmiyor ikinciyi açıyor, yetmiyor üçüncüyü açıyor. Şu an satışta olan parselimize yine dava açıldı. Bunları takip etmiyor musunuz? Büyükşehir Belediye meclis üyelerimiz var aramızda. Cumhuriyet Halk Partili İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen Belediyesi'nin satışa çıktığı tüm gayrimenkullerle ilgili dava açıyor. Bununla dava açtığı hafta kendisi 30 küsür gayrimenkulü satıyor. Vicdanınızla başbaşa bırakarak bir soru yöneltiyorum. Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerimizin bu konuyla ilgili haberi var mı arkadaşlar? Şu anda belediyemizin satışa çıkmış olduğu, satışın nereye gideceği belli. Personelin maaşını ödemeye çalışıyoruz. SGK'mızı, vergi dairemizi de ödeyeceğiz. 29 ilçeye böyle bir tavır sergilenmezken, ki Çevre Şehircilik Bakanımız İzmir'e geldi, sorunların çözümü yönünde Büyükşehir Belediye Başkanını ağırladı. Bu tavırlarla karşılaşmak bizi son derece üzüyor. Neden Menemen ile uğraşıyorsunuz?"