GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Nisan 2024 Salı 20:41

Başkan Mutlu: Rüşvet sözcüğünü bir ithama dönüştürüp asla kullanmadım!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, hakkındaki, başkan yardımcılarını fırçalayıp "bundan sonra rüşvet yok" dediği iddialarını yalanladı. Tüm birim yöneticilerine mali disiplin uyarısı yaptığını belirten Mutlu, "Hiçbir görüşmede 'rüşvet' sözcüğünü, özellikle de bir ithama dönüştürerek asla kullanmadığımın altını kalın harflerle çizmek isterim. Böyle bir ithamı Konak Belediyesi’nin hiçbir çalışanına, meclis üyesine veya bürokratına yakıştırmam mümkün değildir" dedi.

SONKALEİZMİR- Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, bazı internet sitelerinde hakkında çıkan iddialarla ilgili açıklama yaptı. Mutlu, "31 Mart yerel seçimlerinde komşularımın büyük desteği ve teveccühü ile seçildiğim Konak Belediye Başkanlığı görevine 3 Nisan 2024 tarihinde mazbatamı alarak resmen başladım. Konak’ın acil ihtiyaçlarına çözüm üretmek, kronik sorunları için ise hızlıca yola koyulmak adına bir dakika bile kaybetmeden işe başladık" dedi.

Ekonomideki olumsuz gelişmelere değinen Mutlu, şöyle devam etti:

"Ülke genelinde ekonomik zorlukların tavan yaptığı, kent yoksulluğunun en üst seviyeye ulaştığı bu dönemde kamu kurumu olan belediyelerimizde israftan kaçınmayı, gelir-gider tablosunu denkleştirmeyi, yatırım odaklı mali disiplini sağlamayı ve şeffaflığı öncelikli hedefimiz olarak belirledik.

Devir teslim törenimizin yapıldığı gün başkan yardımcılarımız ve müdürlerimiz başkanlık makamına tebrik ziyaretinde bulundular. Bu nezaket ziyareti sırasında tüm bürokratlara mali disiplin hedefleri doğrultusundaki tüm esaslara uygun davranılmasına yönelik hassasiyetimi net bir şekilde dile getirdim.

Ardından bazı internet sitelerinde, bu ziyarete ilişkin tarafıma ait olmayan sözlerin de kullanılarak haber yapıldığına şahit oldum ve bundan büyük üzüntü duydum. Hiçbir görüşmede "rüşvet" sözcüğünü, özellikle de bir ithama dönüştürerek asla kullanmadığımın altını kalın harflerle çizmek isterim. Böyle bir ithamı Konak Belediyesi’nin hiçbir çalışanına, meclis üyesine veya bürokratına yakıştırmam mümkün değildir. Konak Belediyesi’nin meclis üyeleri, yöneticileri ve çalışanlarıyla birlikte, belirttiğim esaslara göre yönetileceğini bir kez daha güçlü şekilde vurgulamak isterim.

Kamuoyuna ve siz değerli basın mensuplarına saygıyla arz ederim.