GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Ekim 2024 Perşembe 13:52

Başkan Kınay kaçak tarikat yurdunu neden yıkamadıklarını anlattı!

Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, ilçede yıkım kararı alınan, bölgeye çekim için giden Halk TV ekiplerinin tarikatçıların saldırısına uğradığı İsmailağa Cemaati'ne ait kaçak yurt ve Kur'an Kursu binasıyla ilgili konuştu. Kınay, yıkımı gerçekleştirememelerinin sebebini "Haziran ayında gittiğimizde sopa ve kesici aletlere sahip farklı kişiler gördük. İş makineleriyle alan kapatılmıştı. Emniyet güvenliği sağladığı anda büyükşehir ile birlikte yıkım işlemini yapmaya hazırız" dedi. 

Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, Karabağlar Uzundere Mahallesi'ndeki kaçak tarikat yurdunu görüntülemek üzere alana giden Halk TV ekibinin tarikatçıların saldırısına uğramasının ardından canlı yanında önemli mesajlar verdi. Halk TV yayınına katılan Kınay yıkım için emniyet birimlerine bölgedeki can ve mal güvenliğinin sağlanması için yeni çağrı yaptı. 

"ELİ SOPALI KİŞİLERLE KARŞILAŞTIK"

Süreci anlatan Başkan Kınay şöyle konuştu:

"Kaçak yapının yıkımı için alana gittik. Karşılaştığımız durum emniyet müdürlüğüne bildirimleri yaptık. Resmi kayıtlarla durum belgelendi. Yıkımın engellendiği, yolların iş makinaları ile kapatıldığı... Ekiplerimizin ve bölge halkının can güvenliği için emniyet mensupları gelmediği için yıkımın yapılamadığı şeklinde tutanaklarımız düzenlendi. Daha sonra gerekli tedbirlerin alınması için talepte bulunduk, işlemleri yapmaya çalıştık. İnşaatın devam ettiği ve yıkımın engellendiği şeklinde yasal bildirimlerimizi yaptık. 
Yapının ısrarla tamamlandığı, yazılarımıza cevap verilmediği, alanda güvenlik tedbirlerinin alınmadığı bir durumla karşılaştık. İlk tespit 12 Ocak'ta gerçekleşti. Yapının bulunduğu alan mevcut planda park, oyun alanı olarak gözüken bir yapı. Ruhsat alınması mümkün değil. Belediyemize ya da bir kuruma izin ruhsat başvurusu yapılmadı. Yıkım için Haziran ayında gittiğimizde emniyet sorunu ile karşılaştık. Gittiğimizde eli sopalı silahlı kişilerle karşılaştık. "

EMNİYETE YENİ ÇAĞRI


Başkan Kınay konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz bu süreci Büyükşehir ile birlikte gerçekleştirmek üzere yola çıktık. Alanda vatandaşların, bizim ekip arkadaşlarımızın, bölgenin güvenliğin sağlanmadığı için emniyet ve valiliğimize bilgilendirme yaptık. Bizim temel görevimiz, sağlıklı ve güvenli yapılaşmayı sağlamak. Güvenliği sağlaması gereken emniyet müdürlüğümüz, kaymakamlık ve ilgili birimlere defalarca yazışmalar olmasına rağmen bu çalışma gerçekleşmedi. Biz hukukla, mevzuatla görevimizi yerine getirirken, emniyetle ilgili görevini yerine getirmeleri, can-mal güvenliği sağlaması gereken ilgili kurumlar gerekli çalışmayı yapmamıştır. Zabıtamızın bu konuda bir yetkisi yoktur. Tüm süreçleri yürüttük. İlgili kurumların açıklamalarını bekliyoruz. Sözlü çağrılarımıza ve yazılı dilekçelerimize dönüş olmadı. Hukuk devleti içerisinde sorumluluklarımıza uygun çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sadece kaçak yapılaşmanın dışında bir olay olduğunu gösteriyoruz. Haziran ayında gittiğimizde sopa, kesici aletlerle farklı kişiler gördük. İş makineleriyle alanın kapalı olduğunu daha sonra yine gördük. Emniyet birimlerine bilgilendirmeleri yaptık. Yıkım işlemiyle her türlü hazırlığımız var. Emniyet müdürlüğünden talep ettiğimiz güvenliğin sağlandığı andan itibaren Büyükşehir ile birlikte görevimizi yapmaya hazırız. Emniyet gerekli tahkitatları yapıp kamuoyunu da bilgilendirmeli. Görevimizi yapmamızdaki engelleri kaldırmalıdır. "