GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Nisan 2024 Çarşamba 00:08

Başkan İsmail Yetişkin darp iddiasına yanıt verdi: BU BİR İFTİRADIR!

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in makam şoförü Hüseyin Sezer'in darp suçlamalarına sert tepki gösterdi. Yetişkin ve yardımcısı Gökhan Pehlivan yaptıkları ortak açıklamada, "Bu bir iftiradır. Olayın herhangi bir tarafı değiliz. Buna rağmen adli vakaya dahil edilme çabasını hayretle takip ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in şoförü Hüseyin Sezer'in 1 Nisan günü Sığacık'ta Seferihisar Belediyesi çalışanı Ali Tanış tarafından darp edildiği, saldırıyı da Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Pehlivan'ın azmettirdiği iddialarına yanıt geldi.

Başkan İsmail Yetişkin ve yardımcısı Gökhan Pehlivan ortak bir açıklama yaparak Sezer'e tepki gösterdi. Ortak açıklamada şöyle denildi:

"1 Nisan 2024 tarihinde Seferihisar Belediyesi personeli Ali Tanış ve Tunç Soyer’in makam şoförü olan İZBB personeli Hüseyin Sezer arasında adli makamlara yansıyan tartışma ve darp olayı ile ilgili açıklamamızdır.

Kurumumuz ve bizler, söz konusu olayın herhangi bir tarafı olmamakla birlikte, adli vakaya dahil edilme çabasını hayretle takip ediyoruz. Konu yargıya intikal ettiği için içeriği ve detaylarıyla ilgili bir açıklama yapmayacağız. Ancak, tarafımıza isnat edilmeye çalışılan dayanaksız suçlamalar hakkında, öncelikle hukuki ve cezai haklarımızı kullanacağımızı, müfteriler hakkında iftira suçu da dahil olmak üzere, savcılığa şikayette bulunulacağını, tüm sorumlular hakkında ayrıca tazminat davası açılacağını, kamuoyuna saygıyla duyururuz."