GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Nisan 2024 Pazar 13:58

Başkan Günel: Kemerönü'nü korumaya kararlıyız!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan Türkmen Mahallesi Kemerönü mevkiindeki 240 dönümlük yeşil alana imar izni verilerek yapılaşmaya açılmak istenmesi konusnda konuştu. 

Açıklamasında Kuşadası Belediyesi olarak söz konusu arazinin korunması ve kentin ekolojik turizmine kazandırılması amacıyla kendilerine tahsis edilmesi için 2021 yılı Ocak ayında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını belirten Başkan Ömer Günel şu şekilde konuştu;

"Kuşadası Belediyesi olarak kentimiz sınırları içerisinde yer alan tüm yeşil alanların korunması için büyük bir hassasiyetle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Türkiye'nin turizm başkenti olan Kuşadası'nda Kemerönü Mevikiindeki alan, Botanik Park'tan sonra  Kuşadası kıyılarında günümüze kadar bozulmadan ulaşmış en önemli doğal alanlardan bir tanesi. Daha önce de Doğal Botanik Park, korunmasız bir durumdaydı. Kuşadası Belediyesi olarak etrafını çitle çevirip, koruma altına aldık. Ayrca çevresine seyir terasları yaparak bilgilendirme tabelaları yerleştirdik. Böylece Doğal Botanik Park'ı turizme kazandırdık. 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ağaçlandırma ve rekreasyon alanı olarak geçen alanın, Kuşadası Belediyesi'ne tahsisi için de Milli Emlak Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmuştuk. Kuşadası Belediyesi olarak amacımız bu alanın bize tahsis edilmesi, doğal dokusunun bozulmaması, alana herhangi bir proje uygulanmaması ve yapılaşmaya açılmaması için korumaya almaktır. Kuşadası'nda doğal alanlarımızı koruma konusunda sonuna kadar kararlıyız."