GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Temmuz 2024 Cuma 14:57

Başkan Fıçı sözünü unuttu, 19 arsayı satışa çıkardı!

Yerel seçim öncesi "Foça'nın Bir metrekaresini satmam" diyen CHP'li Saniye Bora Fıçı, başkanlık koltuğuna oturduktan sonra sözünü unuttu. Foça Belediyesi, Yeni Foça'daki 19 arsayı satışa çıkardı. 

SONKALEİZMİR-Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, yerel seçim öncesi CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla ilçede yapılan mitingdeki sözlerini koltuğa oturduktan sonra unuttu.

Mitingde, "Belediyemizi öz kaynaklarının doğru yönetimi, mali disiplin ve yatırım planlarıyla bir metrekaresini bile satmadan Foça'yı en iyi şekilde hizmet verecek kadar güçlü hale getireceğiz. Mal varlığı küçülen değil, yeni latırımlar yapan gelişen büyüyen bir Foça Belediyesi yaratacağız" diyen Fıçı, görev süresinin 4. ayında Yeni Foça'daki 10036 ada 3 parseldeki 19 arsasını satışa çıkardı. 

Foça Belediyesi AK Parti Meclis üyesi Özlem Erbey ve MHP'li meclis üyesi Murat Yıldız'ın satış kararına şerh koyduğu ortaya çıktı. 

Meclis üyeleri, satış kararına "Sayın Saniye Bora Fıçı'nın seçim çalışmaları süresince üzerine basa basa Foça'nın bir metrekare toprağını satmayacağını vaat ederek seçimden 3 buçuk ay sonra 19 adet taşınmazı satışa sunulmasını muhalefet olarak etik ve uygun bulmuyoruz" diyerek muhalefet şerhi koydu.