GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Eylül 2024 Cuma 21:08

Başkan Eşki: 'O sözler kanıma dokundu'

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Gezi vandallıktır" diyen ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu 15 Temmuz darbe girişimine destek vermekle suçlayan AK Partili Abdulhakim Evin'e gösterdiği tepkiyle ilgili konuştu. Eşki, "Daha dün Gezi tutuklularından Tayfun Kahraman'ın ailesini ziyaret ettim. O Kahraman ki yıllardır günahsız, suçsuz cezaevinde yatıyor. Mecliste laf edilmesi kanıma dokundu. Ben CHP'nin gençlik kollarından gelen bir siyasetçiyim. Değişimci olsam da CHP genel başkanına laf ettirmem" dedi.

SONKALEİZMİR-Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Büyükşehir Meclisi'nde yaşanan gerginlikle ilgili SONKALE'ye konuştu.

"GEZİ BU ÜLKENİN ONURUDUR"

AK Partili Meclis Üyesi Abdulhakim Evin'in mecliste ortamı geren "Gezi vandallıktır", "CHP eski genel başkanı darbe girişiminde tankların önünü açtı" sözleri üzerine araya giren Eşki, "Gezi bu ülkenin onurudur, namusudur. Gezi bu ülkenin demokratik kalmasını, hukuk devleti olarak kalmasını isteyen insanların ayağa kalktığı bir eylemdir. Ben daha dün Gezi tutuklularından Tayfun Kahraman'ın ailesini ziyaret ettim. O Kahraman ki yıllardır günahsız suçsuz cezaevinde yatıyor. Mecliste laf edilmesi kanıma dokundu. Haliyle tepki gösterdim" dedi.

"KABUL ETMEM MÜMKÜN DEĞİLDİ"

AK Partili Evin'in tüm yaşananlara rağmen bu kez de Kemal Kılıçdaroğlu'nu haksızca hedef aldığını söyleyen
Eşki, "Sonrasında bu arkadaş hakaretlerine devam etti. Bu sefer de önceki genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaretler etmeye başladı. Bu noktadan sonra dayanamadım. Tahammül etmem mümkün değil. CHP'de en çok değişmesini istediğim genel başkan olmasına rağmen, değişimci olmama rağmen eski genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu'na dönük bu denli hakaretleri suçlamaları kabul etmem imkansızdı. Ben CHP gençlik kollarından gelen bir siyasetçiyim. CHP genel başkanına laf ettirmem" diye konuştu.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ KARIŞTI