SONKALEİZMİR-Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, ilçenin birçok noktasında biriken çöplerin halk sağlığı açısından risk oluşturduğunu söyledi. Kolları sıvayıp vatandaşlarla birlikte çöp toplayan Duman, çalışmak isteyen işçilerin bazı gruplar tarafından engellendiğini belirtti. Başkan Duman şu açıklamayı yaptı:
"Bir süredir maaş ödemelerindeki gecikmeler nedeniyle, iş hukukuna dayanarak iş edinmeme hakkını kullanan bazı çalışanlarımız bulunmakta. Ancak bu sorun ve ortaya çıkan çöpler maalesef halk sağlığını etkileyecek bir noktaya gelmiştir. Çalışanlarımızın samimiyetine güvenmekle birlikte ne yazık ki bazı grupların tehditleri aracılığıyla çöplerin toplanmasına engel olunmaya çalışıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Çalışma hakkını kullananlara yönelik baskılar ve tehditler elimizdeki kanıtlarla tespit edilmiştir. Tehdit ve baskıyla çalışanlarımızı sindirmeye çalışan kişilerin artık belediyemiz bünyesinde barındırılmayacağını buradan tüm kamuoyuna duyuyorum.
Tüm emekçi arkadaşlarıma sesleniyorum:
Kimsenin sizi tehdit etmesine izin vermeyin. Yasal hakkını kullanmak isteyen arkadaşlarımızın yanındayım. Gelin buyurun çalışın. Ancak aynı zamanda tehdit ve baskı uygulayanların da karşısında duracağımı önemle belirtmek isterim. Ortaya çıkan halk sağlığı sorununu çözmek için çalışma hakkını kullanmak isteyen tüm mesai arkadaşlarımı görevinin başına davet ediyorum."
Başkan Duman'ın açıklaması sonrası tespit edilen yaklaşık 53 işçinin işten çıkarıldığı ve SMS ile bilgilendirildiği öğrenildi.