GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Mart 2025 Pazartesi 17:56

Başkan Denizli'den İmamoğlu'na tam destek... 'TARİHİ BİR ADIM'

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Fatih Altaylı'nın youtube kanalına konuk oldu. Erken seçim gündemi ve Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin ön seçimine tek aday olarak girecek olmasını yorumlayan Denizli, "Biz ülkede erken seçimin olması gerektiğini savunuyoruz. Ekrem İmamoğlu’nun çıktığı bu yolculuk çok kıymetli. Ekrem Başkan’ın bir Türkiye yolculuğuna çıkması çok kıymetli. Tarihi bir hamle olarak görüyorum” dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, gazeteci Fatih Altaylı'nın youtube kanalında gündeme dair açıklamalar yaptı. CHP'li belediyelerin zor şartlar altında çalıştığını belirten Denizli, "AK Partili belediyelere gösterilen tolerans CHP’li belediyeler birinci olunca yok edildi. Finansmanda oluşturdukları krizlere bizi değil toplumu cezalandırılıyor. Onlara oy verenleri de cezalandırılıyor. Belediyeler devletin kurumudur. Sunduğumuz her öneri reddediliyor” dedi.

Denizli şöyle devam etti:

“Bunu destekleyecek çok fazla datamız var. Büyükşehir’in parası kaynağından kesiliyor. AK Partili belediyelere gösterilen tolerans CHP’li belediyeler birinci olunca yok edildi. Finansmanda oluşturdukları krizlerle bizi değil toplumu cezalandırılıyor. Onlara oy verenleri de cezalandırılıyor. Belediyeler devletin kurumudur. Sunduğumuz her öneri reddediliyor. Yazılara cevap verilmiyor. Kesinti adil değil. Türkiye’de seçilmişlerin yeri hapishaneler değildir. CHP’li belediye başkanlarımızın tamamı bakanlığa davet edildiklerinde güle oynaya gideceklerdir.  Bakanlık devlet kurumudur”

İMAMOĞLU'NA DESTEK... 

CHP'deki ön seçim hazırlığı ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı ile ilgili konuşan Denizli şöyle devam etti:

“Boş iddialara çanak tutanlar CHP’li değildir. Bomboş iddialar. CHP örgütlerinde hiçbirinde parti içi bir tartışma yok. CHP uzun zaman sonra parti içinde diyalog zemini geniş bir şekilde ilerliyor. İktidarın bizi boğmak istediği boş gündemlerin arkasına kapılmak bizim işimiz değil. Kurultayda iddia edildiği gibi şaibe olsaydı iptal edilirdi. Bu ülkede yoksulluk varken, belediye üzerinde baskı varken, CHP ön seçim kararı almışken, boş iddiaları konuşurken gündemi işgal etmiş oluruz.  Adaylık koşullarına uygun herkese açıktı. Milletvekillerimizin imzası kuralı kondu. Her milletvekilinin birden fazla adaya imza verme yetkisi vardı. Zorla çoklu aday olsun diye aday gösteremeyiz. Ben eski milli sporcuyum. Birkaç yıl kendim girdim rakipsiz. O da bir yarıştı. Orada bir derece alıyorsun. CHP’nin üyelerine ilk defa bu sorunun soruluyor olması bunu gerçek bir ön seçim yapar. Örgüte ne kadar kıymet verildiğini bu önem örgütün ön planda tutulduğunun en büyük göstergesi. Biz ülkede erken seçimin olması gerektiğini savunuyoruz. CHP için genel başkan erken seçim kabulüne çok net bir takvim koydu. Toplumun gündeminde erken seçim var. Artık erken seçim gündeminin bir gerçek olduğu aşikar. Ekrem İmamoğlu’nun çıktığı bu yolculuk çok kıymetli. Ekrem Başkan’ın bir Türkiye yolculuğuna çıkması çok kıymetli. Tarihi bir hamle olarak görüyorum”

"HALK DESTEĞİ OLMADAN OLMAZ"

Lal Denizli, iptal edilen Çeşme Projesi ile ilgili de "Bu büyük projeler yerelden başlamalı. Bakanlığın bunu yapabilmesi için önce büyükşehirin altyapı çalışması gerekir. Halkın desteği olmadan hiçbir projenin oluru olmaz" dedi.