GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Mayıs 2024 Pazartesi 17:06

Başkan Denizli'den 3 dilde İsrail katliamına tepki... 'Tüm devletlerin soykırıma dur demesi gerekiyor'

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, İsrail'in Filistin'de yaptığı katliama sosyal medya hesabından 3 dilde açıklama yaparak tepki gösterdi. Başkan Denizli, "Bu bir din değil, insani ve vicdani meseledir. Tüm devletlerin, görüşleri her ne olursa olsun, bir araya gelip bu soykırıma dur demesi gerekiyor" dedi.

SONKALEİZMİR-İsrail'in Filistin'de sivillere yönelik saldırılarına Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'den de tepki geldi. Sosyal medya hesabından 3 farklı dilde açıklama yaptığı bir video yayınlayan Başkan Denizli, "Soykırıma dur' deyin mesajını verdi. 

Başkan Denizli, İngilizce, Fransızca ve Türkçe açıklama yaptığı videoda şunları kaydetti:

"İsrail Devletinin uyguladığı katliama, dünyanın her yerinden ses çıkaran tüm insanlarla, inançları, duruşları ve hayat tarzları ne olursa olsun dayanışma içerisindeyim. Yaşanan bu katliam, çirkin devlet politikalarının uygulandığı ve bir millete sistematik olarak zulüm eden bir anlayışın sonucudur. Bu bir din değil, insani ve vicdani meseledir. Tüm devletlerin, görüşleri her ne olursa olsun, bir araya gelip bu soykırıma dur demesi gerekiyor."

Videolu açıklamayı izlemek için görsele tıklayın>>>