GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Nisan 2023 Pazartesi 15:09

Başkan Celil Anık, "ÖTV muafiyeti" kararını yorumladı: "CAN SUYU OLACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ticari taşımacılık yapan esnafa ÖTV muafiyeti uygulanacağı açıklamaları İzmir'de sevinç yarattı. ÖTV indirimi çağrısını uzun süredir dile getiren İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, "Esnafımıza can suyu olacak. Şartların netleşmesini bekliyoruz, çok mutluyuz" dedi.

SONKALEİZMİR-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik’te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni öncesi ticari taşımacılık yapan esnafa ÖTV muafiyeti uygulanacağını açıkladı. Erdoğan, "Taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari taşımacılık yapan esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek" diye konuştu.

ÖTV konusunda 1 yılı aşkın süredir esnafın taleplerini dile getiren İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, büyük sevinç yaşadıklarını söyledi.

SONKALE'ye konuşan Başkan Anık, "Taksici esnafı olarak çok yüksek oranda ÖTV ödüyorduk. Biz yüzde 45 öderken, bu rakam ulaşım sektöründeki diğer gruplar için yüzde 4 ile 8 arasındaydı. Kararın tüm esnaf için geçerli olmasını bekliyoruz. Bu muafiyetin suistimal edilmesi belirli şartlar konularak engellenebilir. Şartların tam olarak açıklanmasını bekliyoruz. İzmir'de aracını uzun süredir yenileyemeyen birçok esnafımız var. Esnafımıza can suyu olacak. İzmirliler'e yeni araçlarla daha iyi hizmet edeceğiz. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Başkan Anık, seçimi Erdoğan değil de Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da kazansa talebin artık gündeme girdiğini ve sonuçlanacağını umduğunu söyledi.