GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Mart 2022 Çarşamba 12:22

Başkan Batur'dan Basmane Çukuru çıkışı.. İZMİR'İN EN BÜYÜK AYIBI!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 3 yıllık hizmet süresindeki çalışmaları anlattığı toplantıda, "Basmane Çukuru İzmir'in en büyük ayıbı. Bu iktidar değişmedikçe böyle devam eder" diye konuştu.
SONKALEİZMİR-Tarihi Havagazı Fabrikası'nda hayata geçirilen ve devam eden projelerin sunumu yaptıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Batur, yıllardır çözüm bekleyen Basmane Çukuru ile ilgili konuştu. Büyükşehir Belediyesi ile beraber sorunların çözümü için omuz omuza çalıştıklarını vurgulayan Başkan Batur, "Basmane Çukuru İzmir'in en büyük ayıbı. Bu iktidar değişmedikçe böyle devam eder. Depremden sonra Tunç başkan bu alana talip oldu. TMSF'den olumlu yanıt gelmedi. Günlerce, aylarca beklenildi. Orada Büyükşehir Belediyesi binası  ve meydan harika bir şey olurdu" diye konuştu. 

"KEMERALTI'NIN HER TARAFI KAZILACAK"

Başkan Batur Kültürpark ve Kemeraltı ile ilgili de "Kültürpark'ta Büyükşehir'in kullandığı holler var. Hizmet üretiyor orada. Nasıl yıkacaklar. Belli bir süreç verilmesi gerekir. Kültürpark ve Basmane Çukuru konusunda büyük bir performans sergiliyor Tunç başkan. Tüm İzmir kamuoyunun inanmasını istiyorum. Kemeraltı'nda yapılacak çok iş var. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi için bir başvuru yapıldı. Bu bölgeyi ayağa kaldıracak çalışmalar yapıyoruz. Dünya mirası listesine girilirse maddi fonlar da devreye girecek. Yağmur suyu kanalları ile ilgili çalışmalar da var. Kemeraltının her tarafı kazılacak, imalatları yeniden yapılacak" dedi.