GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Nisan 2020 Çarşamba 17:27

Başkan Batur: Hizmet hamlesi kaldığı yerden devam edecek!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, görevdeki ilk yılının "kentsel dönüşüm, tarihi yapıların restorasyonu, pazar yerleri, kültür merkezleri ve çok amaçlı tesis" projeleriyle geçtiğini anlattı. Hizmet hamlesinin koronavirüs salgınının sona ermesiyle kaldığı yerden devam edeceğini belirten Başkan Batur, özellikle 'altın üçgen' dedikleri Kemeraltı, Agora ve Kadifekale'yi içine alan kültür turizmi projesine işaret etti. Batur, "Bu kente en büyük faydamız bu proje olacak" dedi.

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Narlıdere'de dört dönem boyunca yürüttüğü başarılı çalışmaların ardından 31 Mart'ta Konak'a kaydırılan ve rekor oyla tekrar Belediye Başkanı seçilen Abdül Batur, görevdeki 1 yılını değerlendirdi. Koronavirüs salgınının başladığı ilk günden beri makamını terk etmeyen ve hemen her gün, başta temizlik olmak üzere, belediyenin tüm birimlerini ziyaret ederek çalışanlara moral veren Batur, dinamik görüntüsüyle dikkati çekti. Başkan Batur, internet üzerinden, online röportajla, Konak'taki ilk yılını SONKALEİZMİR'e anlattı.

BÜYÜKŞEHİR İLE UYUM İÇİNDE...
"İzmir'in kalbi" olarak anılan Konak'ta yaklaşık 1 milyon 200 bin yurttaşa hizmet verdiklerini aktaran Başkan Batur, "20 yıllık Narlıdere hizmetinden sonra Konak tarihinde en yüksek oyla başkanlığa seçildik. Bizim için ayrı bir şeref ve onur oldu. Konaklılar'a minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. Konak, bana hizmet noktasında çok ayrı bir heyecan verdi. Burası, yapılacak çalışmaların ve hizmet noktasında beklentinin çok olduğu bir ilçe. Büyükşehir ile uyum içinde, hizmetlerin vatandaşa yansıtılması özlemi var" diye konuştu.

TOPLANACAK İLK MECLİSE O KONU GELECEK
Başkan Batur, göreve gelir gelmez sivil toplum örgütleriyle ve esnafla temas sağladıklarını, halka dokunmaya gayret ettiklerini belirtirken, daha sonra iki ana çalışma konusu tespit ettiklerini anlattı. Bunlardan birincisinin eskiyen ve dönüşüm bekleyen yapılar olduğunu vurgulayan Başkan Batur, "Kentsel dönüşüm için ilk olarak 200 hektarlık Gültepe planlarını önümüze aldık. Bu imar planlarının dönüşüme uygun revizesini yaptık. Vatandaşların daha yaşanır bir mekana taşınması ama komşusunun değişmemesi, yani 'yerinde dönüşüm' ilkesini temel aldık. Yeşil alan, rekreasyon, sosyal tesis alanlarını yüzde 100 artırdık. Muhtarlar talep ediyordu ama yapalım desek 1 metrekare yer yoktu. Revizeleri bitirdik, Büyükşehir'e gönderdik. Nisan ayında tamamladık. Onaylanacaktı ama koronavirüs nedeniyle iptal oldu meclislerimiz. İlk Meclis'te onaylanacak şekle geldi. İnşallah, koronavirüsten kurtulur kurtulmaz ilk meclisimizde bu konuyu ele alacağız ve hemen çalışmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.


EN ÖNEMLİ SIKINTI GÖRSEL KİRLİLİK
Batur, şöyle devam etti: "Bunun yanında Beştepeler bölgesi var. Dönüşüm yapılacak o bölgenin de plan çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Temmuz'da meclise getireceğiz. Ayağını yere basan ve vatandaşı incitmeyen bu proje, kentin görsel kirliliğini ortadan kaldıracak. Ki Konak'ın en önemli sıkıntılardan biri bu görsel kirlilik. Çalışmalarımız hızlanacak."

ALTIN ÜÇGEN ÇOK ÖNEMLİ
İkinci önceliklerinin ise "tarihi misyon" olduğunu dile getiren Başkan Batur, Konak'ta 3 bin 580 tarihi tescilli bina olduğunu, bunların bakım ve onarım beklediğini vurguladı. Başkan Batur, "Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer ile birlikte 'altın üçgen' dediğimiz Kemeraltı, Agora ve Kadifekale üçgenindeki alanın ayağa kaldırılması çok önemli. Bizim turizm açısından İzmir'e yapacağımız en önemli katkılardan biri bu çalışma olacak. Bu kente en büyük faydamız bu olur. Büyükşehir, TARKEM, Kemeraltı Derneği ve Konak Belediyesi, hepimiz omuz omuza verdik, çalışmaları yürütüyoruz" diye konuştu.

DEVLET BABA, YEREL YÖNETİM ANA
Tarihi misyonu olan binaların bazılarının onarıldığını, bazılarının da ihaleye verildiğini belirten Başkan Batur, "Yeniden ihaleye çıkacağımız değerler de var. Ama yatırımları maalesef biraz öteliyoruz. Çünkü bu Koronavirüs salgını nedeniyle ufukta ekonomik kriz görünüyor. Belediye gelirleri konusunda sıkıntılar yaşayacağız. Bu hayatın gerçeği. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıp asrın felaketi olan, dünyanın başına kabus gibi çöken koronavirüs salgınının bitmesi için çalışıyoruz. Daha sonra bu projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Bu işi hep birlikte dayanışma içerisinde aşacağımıza inanıyorum. Devletimiz baba, yerel yönetimlerimiz anadır. Bunun bilinciyle hareket ediyoruz" dedi.


ZİHİNSEL ENGELLİLERİ UNUTMADI
Abdül Batur, Konak Belediyesi olarak, engelliler, gençler, kadınlar ve çocuklara pozitif ayrımcılık uygulamaya çalıştıklarını kaydetti. Bu kesimlere yönelik özel projeler yaptıklarını anlatan Başkan Batur, "Engelli köyümüzü bitirdik. 6 yaşından 35'e kadar zihinsel engelli çocuklarımıza bu köyün içinde eğitimleri verilecek. Yeteneklerini kazanmaları noktasında çok güzel bir tesis yaptık. İzmir'de örnek bir tesis oldu. Kısmetse bu işler bittikten sonra yapıp bitireceğiz" diye konuştu.

BAKANLIKLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Batur, 1 yıllık kısa bir süreye sığdırdıkları diğer projeleri ise şöyle anlattı: "Toros pazaryerini açtık, hizmete başlattık. Semt merkezi, kreşlerimiz, nikah salonlarımız ile komplike bir tesis. Orası da hazır. Bu beladan (koronavirüs) sonra açılacak. Spor salonu bitmek üzere. Yine çok önem verdiğimiz Roman vatandaşlarımız ve onların problemlerine yönelik Hilal'de ihale ettiğimiz gençlik merkezi binamız var. Onun restorasyonunu yapıyoruz. Roman Gençlik Merkezi olacak orası. Devlet Demiryolları Bölge Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Kemer İstasyonu'nu tahsis etti Konak Belediyesi'ne. O binayı da madde bağımlılığıyla mücadele merkezi haline getiriyoruz. Orman Bakanlığı'na yaptığımız müracatla Aydın Erten rekreasyon alanı olarak gözüken yeri de aldık. Orman Bakanılığı'na teşekkür ediyorum. Orayı Mayıs ayında açacaktık maalesef henüz çalışma başlatamadık... Umarız salgından sonra hızla işe koyuluruz."
(DEVAM EDECEK)