GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Nisan 2025 Çarşamba 16:13

Başkan Balaban 23 Nisan'da koltuğu çocuklara emanet etti

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu temsili olarak öğrencilere devretti. Başkan Balaban, makamını üç öğrenciye devrettikten sonra, “Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olacak öğrencilerimizden geleceğe yönelik ilham aldık” ifadesini kullandı.

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda belediye başkanlık makamını temsili olarak öğrencilere devretti. Başkan Balaban, ilk olarak koltuğu Mehmet Suphi Egemen İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Zümra Topaktaş’a devretti. Koltuğa geçen Zümra Topaktaş’ta “Ben bunu yapmak için bayadır bekliyordum. Semih Balaban’a bunun için çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanı olarak okulumuza park ve çocuklara adalet isterdim.” diye konuştu.İkinci olarak Başkanlık koltuğuna oturan 9 yaşındaki Taytanlı İlhan İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Hira Nur Tanrıkulu da “Okula gitmek isteyen çocukları okula gönderirdim.  Aç kalan çocuklara yemek verirdim.” diye konuştu. 

Koltuğa 3. olarak oturan  Özel Yunusemre Anaokulu öğrencisi Ali Hikmet Şimşek ise “Okullara survivor parkuru, sokak hayvanları için ev istiyorum” dedi. Öğrencileri tebrik eden Başkan Balaban, “Sözü ve yetkiyi çocuklarımıza vererek onları dinledik. Ben de zevkle memnuniyetle makamımı birbirinden değerli evlatlarımıza emanet ettim. Bütün evlatlarımız bizler için değerlidir. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olacak öğrencilerimizden geleceğe yönelik ilham aldık.” diye konuştu.