GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Ağustos 2024 Salı 13:18

Balık ölümleri Yunanistan'a sıçradı!

İzmir Körfezi'nde yaşanan ve bazı siyasilerin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik sert eleştirilere neden olan balık ölümlerinin Yunanistan kıyılarında da meydana geldiği ortaya çıktı. Yunanistan medyasında çıkan haberlere göre Volos kentinde sahil kenarında deniz yüzeyi binlerce ölü balıkla kaplandı. Ölümlerin yükselen ısı seviyesi ve düşük oksijen nedeniyle meydana geldiği haberlerde yer aldı.

SONKALEİZMİR-İzmir Körfezi'ndeki balık ölümlerinin Yunanistan kıyılarında da meydana geldiği ortaya çıktı. Yunanistan'ın magnesianews haber sitesinin aktardığına göre Volos kentinin sahil kesiminde binlerce ölü balık deniz yüzeyini kapladı. 



Habere göre; Pagasitikos kıyı şeridinin tamamı ile Volos, Anavro, Alykes ve N. Aghialos limanlarında araştırma yapılacağı, ilk belirlemelere göre ölümlerin oksijen seviyesinin düşmesinden kaynaklandığı belirtildi.



BAŞKAN TUGAY İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI YAPMIŞTI

İzmir'de büyük tartışmalara neden olan balık ölümleri, bazı siyasi çevrelerin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik sert eleştirilerine neden olmuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay bir basın toplantısı düzenleyerek ölümlerin bazı alg türlerinin yoğunluğu ve buna bağlı oksijen seviyesinin düşmesi nedeniyle meydana geldiğini açıklamıştı. 
Tugay, bakanlıklara da İzmir Körfezi'nin temizliği için işbirliği çağrısı yaparak "Uzattığım elim sıkılana kadar havada tutmaya devam edeceğim" demişti.

(Balık ölümlerinin yaşandığı Yunanistan'ın Volos kıyıları ile İzmir arası mesafe dikkat çekiyor)