GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Ağustos 2023 Pazartesi 13:35

Bakanlıktan Narlıdere'deki yat limanı projesine veto!

Narlıdere Belediyesi tarafından Sahilevleri'nde yapılmak istenen Yat Limanı Projesi'nin ÇED süreci, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sonlandırıldı. Bakanlığın iptal gerekçesi ''projenin mevzuata uygun olmaması'' olarak duyuruldu. 

SONKALEİZMİR - Narlıdere Belediyesi, Sahilevleri'nde yapmak istediği Yat Limanı Projesi için bakanlığa başvuru yapmıştı. Bakanlık, 293 tekne kapasiteli proje ile ilgili ÇED sürecinin başladığını duyurmuştu. 

Proje ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Bakanlık, proje ile ilgili ÇED sürecinin Yönetmeliği'nin 5. maddesinin 2. bendi (a) fıkrası uyarınca sonlandırıldığını duyurdu. Söz konusu madde ''Projenin gerçekleştirilmesinin ilgili mevzuat bakımından uygun olmadığının tespiti halinde, ÇED süreci aşamasına bakılmaksızın sonlandırılır. ÇED sürecinin sonlandırıldığı Bakanlık ve il müdürlüğü internet sayfasından ilan edilir.'' ifadelerini barındırıyor. 

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde;

''İzmir İli, Narlıdere İlçesi, Sahilevleri Mahallesi'nde Narlıdere Belediye Başkanlığı tarafından yapılması planlanan "Narlıdere Yat Limanı"  projesine esas hazırlanarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyasına ilişkin devam eden ÇED süreci  29.07.2022 tarihli ve 31907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'nin 5. maddesinin 2. bendi (a) fıkrası uyarınca Bakanlığımız 09/08/2023 tarih ve 7031763 sayılı yazısı ile sonlandırılmıştır.''