GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Ağustos 2023 Çarşamba 09:12

Bakanlıktan İzmir'de denize sıfır araziler!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir, Antalya, Muğla, Ordu ve Trabzon'daki hazine arazilerini turizm amaçlı yatırımlar için yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis edeceğini duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan listede İzmir'deki denize sıfır 4 parsel de yer aldı. 

SONKALEİZMİR - Hazine arazilerinin satış ve tahsis işlemleri tam gaz sürüyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla , İzmir, Antalya, Muğla, Ordu ve Trabzon'daki hazine arazilernini turizm amaçlı yatırımlar için tahsis edileceği duyuruldu. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından paylaşılan listede İzmir'in önemli turizm bölgeleri olan Menderes, Seferihisar ve Selçuk ilçelerindeki 4 parsel de yer aldı. 

MENDERES'TE 300 YATAKLI OTEL
Listeye alınan araziler arasında Menderes Özdere Mahallesi'ndeki denize sıfır taşınmaz da yer alıyor. 33 bin 287 metrekarelik arazi üzerine 4 veya 5 yıldızlı 300 yatak kapasiteli otel yapılabilecek. 

SEFERİHİSAR'DA 11 BİN METREKARELİK ARAZİ
İzmir'de tahsis edilmesi planlanan taşınmazlarda bir tanesi de Seferihisar ilçesinde yer alıyor. Bengiler Mahallesi sınırları içerisinde kalan denize sıfır konumdaki 11 bin 336 metrekarelik arazide 4 veya 5 yıldızlı 200 yatak kapasiteli otel yapılabilecek. 

SELÇUK'TAKİ İKİ PARSEL TAHSİS EDİLECEK!
Bakanlığın listesinde Selçuk ilçesindeki iki parsel de yer alıyor. Oteller bölgesinde bulunan 42 bin 907 metrekarelik arazide 5 yıldızlı ve 770 yatak kapasiteli otel yapılabilecek. 

Aynı bölgedeki denize sıfır konumda olan 161 bin 233 metrekarelik arazide ise 5 yıldızlı ve 100o yatak kapasiteli otel yapılabilecek. 

YERLİ VE YABANCI GİRİŞİMCİLERE AÇIK
Söz konusu taşınmazlar yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilebilecek. Yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı girişimciler ilk etapta 50 bin TL'lik tahsi talep ücreti ödeyecek. Taşınmazların kime tahsis edileceğine bakanlık karar verecek.