GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Şubat 2022 Perşembe 11:09

Bakanlıktan Çiğli Belediyesi'ne olumlu cevap!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çiğli Belediyesi'nin atık getirme merkezi projesi için arazi tahsisi talebine olumlu yanıt verdi. 

Çiğli Belediyesi, çevre eğitim merkezi ve atık getirme merkezi inşa etmek için Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığından, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne bağlı Büyükçiğli Mahallesi'ndeki bir arazinin kendilerine tahsis edilmesini talep etmişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, söz konusu tahsisin gerçekleştiğini duyurdu. 
 
İzmir milletvekili olarak konunun takipçisi olduklarını belirten Dağ, "Atıkların tasnifi ve muhafazası, çevre kirliliğinin önlenmesi ve doğanın korunması açısından önem arz etmektedir. İzmir, uzun yıllardır çevre kirliliği, vahşi çöp depolama ve koku gibi önemli sorunlara karşı uğraş vermektedir. Çiğli Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığından kendisine yer tahsisi yapılmasını talep etti. İzmir’in faydasına olan her işte olduğu gibi bu hususta da üzerimize düşeni yaptık, ivedi bir şekilde bakanlıkla temasa geçtik. Bakanlığımızca Çiğli Belediyesine 2 sene içerisinde tesisin inşa edilmesi şartıyla yer tahsisi gerçekleşti. İnşallah belediye de sorumluluğunu yerine getirecek ve Çiğli'nin nitelikli bir atık getirme merkezine kavuşmasını sağlayacaktır." dedi.