GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Haziran 2024 Pazartesi 14:36

Bakan Yerlikaya, CHP'nin Gölge İçişleri Bakanı Murat Bakan'la görüştü

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve partisinin Gölge İçişleri Bakanı Murat Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya geldi. Bakan Yerlikaya'nın makamında konuk ettiği Bakan ile sorunların çözümü için istişarede bulunuldu. Murat Bakan, "Genel bir görüşme yaptık. Her konudaki çözüm önerilerimizi dile getirdik" dedi. Bakan, Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili soruya ise "İsmini anmak istemiyorum" yanıtını verdi. 

SONKALEİZMİR-İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve partisinin Gölge İçişleri Bakanı Murat Bakan'ı makamında ağırladı. 

Yerlikaya ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Murat Bakan’la bir araya geldik. Sayın Murat Bakan’a nazik ziyaretleri için teşekkür ederim" açıklamasını yaptı.

SAMİMİ VE VERİMLİ GÖRÜŞME

Görüşme sonrası gazetecilere açıklama yapan Murat Bakan, "Görüşeceğimiz konuları az çok kamuoyu biliyor. Genel bir görüşme yaptık. Her konudaki çözüm önerilerimizi dile getirdik. Sayın bakana da samimi karşılaması için ve gerçekten verimli görüşme için teşekkür ediyorum" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU YANITI: ADINI ANMAK İSTEMİYORUM

CHP'li Bakan Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile geçmişte yaşadıkları sorunlarla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi: 

"Yeni bir dönem. İstişare edeceğimiz, birlikte çözebiliyor olmamız lazım. Geçmişte olmaması gereken bir şeydi. iktidar ve muhalefetin kesiştiği noktalar ülkenin sorunlarıdır. Herkes kendince en doğrusunu yapmaya çalışıyor. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendi düşüncemize göre en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. Ülkenin menfaatleri noktasında birlikte çözebileceğimizç sorunları çözebiliyor olmamız lazım. Bu bizim muhalefet yapmamızı engellemez. Çözüm üretemediğimiz noktada muhalefet yapmaya devam ederiz. Belki birçok konuda sadece konuşarak dinleyerek çözüm mümkün. Bu görüşmeler onun için önemli. Bu ülkenin yararına elimizden ne geliyorsa yaptık. Öyle devam edeceğiz. Önceki bakanın ismini anmak istemiyorum hiç. O dönemde buralarda siyasi parti genel başkanları içişleri bakanlığı önünde kavga etmeye geliyordu. Biz buraya basın açıklaması yapmaya geliyorduk. Doğru bir şey değil bu. İki ülke savaşır, savaşan ülkeler bile askeri diplomasiyi sürdürdür. İktidar ile muhalefet arasında iletişim kanalının olmasından daha doğru bir şey yok."