GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Ekim 2024 Pazar 15:40

Bakan Tunç'tan Kılıçdaroğlu açıklaması: Terbiye dışı sözler!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilere gündemle ilgili açıklama yaptı. Tunç, CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatılmasıyla ilgili de dikkat çeken sözler kullandı.

Bakan Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan resen başlatılan soruşturma hakkında ise "Kılıçdaroğlu’nun söylediği sözler kabul edilemez, çok çirkin sözler, hakaret içeren sözler ve bir ana muhalefet genel başkanlığı yapmış bir kişiye yakışmayacak sözler. Terbiye dışı sözler" dedi.

'SÖYLEDİKLERİ SUÇTUR'
Bakan Tunç, sözlerine şöyle devam etti:

"TCK’ya göre hakaret suçtur. İfadelere bakıldığında zaten avukatlar gerekli suç duyurularında bulunmuşlardır. Soruşturma izni konusu elbette ki bakanlığımıza gelecektir, bunu değerlendireceğiz. Siyasetin temiz bir dille yapılması lazım. Karalayıcı bir üslupla siyaset yapmanın o siyaseti yapanlara da bir faydası yok. Kendi siyasi partisindeki durum nedeniyle belki gündemde kalmak için Sayın Cumhurbaşkanımıza yakışıksız çirkin, yakışıksız, terbiye dışı sözlerle hakaretler ediyorsunuz ama bunlar suçtur. Kimsenin kanunlar karşısında ayrıcalığı yok.

'CUMHURBAŞKANIMIZA HAKARETİ KABUL EDEMEYİZ'
Avukatlar da gerekli başvuruyu yaptılar. Bunlar değerlendirilecek. Önceki dosyalar da var. Dolaysıyla mahkemenin davetine icabet etmemek ben Türk mahkemelerini takmıyorum demek de bir siyasetçiye yakışmaz. Cumhurbaşkanımıza yapılan hakaretleri kabul etmemiz mümkün değil."