GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Ağustos 2022 Salı 11:23

Bakan Kurum'dan asbestli gemi açıklaması!

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde sökümü planlanan ve yüksek miktarda asbest taşıdığı iddia edilen ''Nae Sao Paulo'' isimli gemiyle ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan yeni açıklama geldi. Kurum, ''Bildirilenin dışında bir şey varsa bir saniye tutmayacağız'' dedi. 

Rio De Janerio Limanı'ndan İzmir'e doğru hareket eden Brezilya Donanması'na ait Nae Sao Paulo adlı uçak gemisi ile ilgili tartışmalar sürüyor. Yüksek derecede asbest barındırdığı iddiası ile çevre örgütleri ve Sivil Toplum Kuruluşları geminin Aliağa'ya gelmesine tepki göstermişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de geminin İzmir'e gelmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylemişti. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan gemiyle ilgili yeni açıklama geldi. Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurum İzmir Aliağa'da sökümü için izin verilen asbestli geminin durumunun da bakanlık tarafından titizlikle incelendiğini belirterek şunları söyledi:

"Miktarın 9,2 ton olduğunu biliyorum, uluslararası mevzuat buna izin veriyor. Bu daha önce de yapılmış, sökülmüş. 900 ton ise biz sokmayız. Tek çevreci kendileri mi? Uluslararası sözleşmelere tabiyiz. Kara sularımızda bakma hakkımız var. Bize bildirilenin dışında bir şey varsa araştıracağız, varsa bir saniye tutmayacağız."