GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Türkiye
19 Eylül 2025 Cuma 16:39

Bakan 3 ildeki orman yangınıyla ilgili son durumu açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Muğla’nın Köyceğiz, Milas ve Antalya’nın Alanya ilçelerinde başlayan, Aydın’ın Çine ilçesine sıçrayan orman yangınlarıyla mücadelenin sürdüğünü açıkladı. Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, zorlu hava koşullarına rağmen ekiplerin sahada özveriyle çalıştığını vurguladı.

Muğla/Köyceğiz’de saatte 71 kilometreye ulaşan rüzgara rağmen yangına 10 uçak, 12 helikopter, 166 kara aracı ve 506 personelle müdahale edildiğini belirten Yumaklı, Antalya/Alanya’daki yangına ise saatte 60 kilometre hızla esen rüzgara karşı 2 uçak, 9 helikopter, 190 kara aracı ve 534 personelle müdahale edildiğini aktardı.

GECE MÜDAHALESİYLE ENERJİ DÜŞÜRÜLDÜ

Aydın/Çine ve Muğla/Milas bölgelerinde gece saatlerinde başlayan yangınlara hızlı ve etkili müdahale edildiğini belirten Bakan Yumaklı, bu alanlardaki yangınların yayılma enerjisinin düşürüldüğünü ifade etti. 

Bakan Yumaklı, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“En zorlu şartlara rağmen gece gündüz demeden, Yeşil Vatanımızı savunmaya devam edeceğiz.”