GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Ekim 2024 Cuma 12:25

BUCAKUT örnek oldu...

Buca Belediyesi’nin arama kurtarma birimi BUCAKUT, çalışmalarıyla ilçe belediyelerine örnek oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afete Hazır ve Dirençli İzmir İlçe Belediyeler Koordinasyon Toplantıları’nın ilki Buca Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yaşanacak olası afet ve acil durumlara karşı daha güçlü, daha dirençli bir kent ve organizasyon yapısı kurulması amacıyla yapılan toplantıda, Buca Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve BUCAKUT’un çalışmalarından örnekler sunuldu.

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Mutlu Gürler, Urla yangını esnasında çalışmalarını bizzat gözlemleme imkânı bulduğu BUCAKUT’u tebrik etti. Mutlu Gürler, “Yangın, oturduğum köyde olduğu için yakından tanık oldum. Kim daha kısa sürede gelebiliyor, hangi ekiple gelebiliyor bunları gözlemleyebildim. İlk gördüğüm manzara BUCAKUT’tu. Bu toplantı vesilesi ile kendilerine teşekkür etmek isterim “diye konuştu.

 İzmir Afet Koordinasyon Merkezi Şube Müdürü Ferdi Gölcük ise İzmir Afet ve Acil Durum Müdahale Planları başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. İlçe belediyelerinin de tek tek söz alarak görüşlerini bildirdikleri toplantıda, mevzuattaki eksikler görüşülerek bunların bir an önce giderilmesi için çözüm önerileri sunuldu.

Konuşmaların ardından BUCAKUT’un arama kurtarma köpekleri Ramo ve Ateş, yaptıkları gösteriyle konuklardan büyük alkış aldı.