GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Mart 2021 Çarşamba 09:36

BAYINDIR'DA MİS GİBİ İSTİHDAM!

Bayındır Belediye Başkanı AK Partili Uğur Demirezen, ilçeye kurulacak çiçekçilik tarımsal organize sanayi bölgesi ile yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlanacağını bildirdi.

SONKALEİZMİR-İzmir'in Bayındır İlçesi'ne kurulacak çiçekçilik tarımsal organize sanayi bölgesi için süreç hızlandı. Müteşebbis heyeti ve yönetim kurulunun oluşturulmasının ardından Bayındır Çiçekçilik Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşuna giden yolda önemli bir viraj dönülmüş oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Kasım 2019’da Bayındır’ı ziyareti sırasında müjdeliği Bayındır Çiçekçilik Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi'nde üstyapı çalışmalarına bu yıl sonuna kadar başlanacak.

(Bayındır Çiçekçilik Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi için oluşturulan Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu)

TÜRKİYE'DE İLK OLACAK

Gelişme, "çiçekçiliğin başkenti" olarak bilinen Bayındır'da sevinç yarattı. OSB için İzmir'deki ticaret odaları ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Ankara'da da yoğun temaslarda bulunan Bayındır Belediye Başkanı AK Partili Uğur Demirezen, SONKALE'ye konuştu. Çiçekçilik OSB'nin Bayındır'ın 20 yıllık rüyası olduğunu vurgulayan Başkan Demirezen, "Yıllardır, çiçeğin başkenti Bayındır'ı dünyada da önemli bir konuma getirmek için uğraşıyoruz. Allah'a çok şükür 1 yıllık sürede yapılacak işi 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlayıp yönetim kurulumuzu ve müteşebbis heyetimizi oluşturduk. Başta sayın Cumhurbaşkanımız, Tarım bakanımız, Ticaret bakanımız, İzmir milletvekillerimiz olmak üzere, ticaret odası, borsası, ihracatçı birlikleri gibi STK'lar da sürece büyük katkı koydu. Bu OSB Türkiye'de ilk olacak. Kuruluşumuz gerçekleşti, artık en kısa sürede lansmanımızı yapacağız" diye konuştu.

900 BİN METREKARE ALAN

Başkan Demirezen, şu an Hazine ve mera aarazilerinin tapu devirlerinin yapılmaya başlanacağını belirtirken, "İlk etapta 900 bin metrekare alandan bahsediyoruz. OSB bu alanda kurulacak. Daha sonra bu alanı genişletmek istiyoruz. OSB tam kapasite çalışmaya başladığında 1000 kişinin üzerinde istihdam sağlayacak. Bu da Bayındır'da işsiz kalmaması demek" ifadelerini kullandı.