GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Nisan 2021 Çarşamba 15:11

Aydın Büyükşehir'den tarıma büyük destek!

Türk tarımının en önemli merkezlerinden Aydın'da sulama kanallarına çekü düzen veriliyor. Tarımsal kalkınmaya yönelik hamleleriyle dikkati çeken Aydın Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulama kanallarını iyileştirmek için de düğmeye bastı. Karacasu’da 800 dekarlık tarım arazisini besleyen su kanalları modern hale getirilmeye başlandı.

SONKALEİZMİR- Sosyal destekleri ve üreticiye yönelik gelir artırıcı hamlelerinin ardından yüz binlerce çiftçiyi ilgilendiren tarımsal sulama kanallarına da el atan Aydın Büyükşehir Belediyesi, çiftçiden tam not aldı. Büyükşehir, tarımsal sulama ağının genişletilmesi ve daha sağlıklı altyapıyı önüne hedef koydu.

Aydin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKI) tarafindan kent genelinde sürdürülen içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu çalismalarının yanı sıra tarımsal sulamayla ilgi de projeler hayata geçmeye başladı.

ÜRETİM ARTACAK

Karacasu Yukari Görle Kapali Sistem Sulama Tesisi çalışmasıyla 800 dekarlık alanı kapsayacak tesis inşa ediliyor. ASKİ’nin bu çalışmasıyla düzenli ve temiz sulama suyuna kavuşacak olan bölgede ağırlıklı olarak üretimi yapılan nar, zeytin ve sebzelerin veriminin artması planlanıyor.

YOLLAR GENİŞLETİLİYOR

Yıpranmış ve kullanım ömrünü tamamlamıy hatları yenileyen ASKİ, 1.7 km’lik eski sulama kanallarının bakım ve onarımını da yaptı. 200 metre uzunluğundaki kanal duvarı yeniden inşa edildi.

Mahalle içerisinden geçen su kanalları kapalı hale getirilerek hem yol genişlemesi sağlandı hem de kanal suyu çevresel etkilerden korunmuş oldu. Bu çalışmayla beton kanallar 3.4 km kapalı sulama sistemi haline getirildi.

Suyun daha verimli kullanılması için modern sulama tekniklerine geçişin bir aşaması olarak planlanan ASKI çalışması sonrasında çiftçinin damla sulama sistemine geçmesi planlanıyor. Böylelikle suyun daha rantabl kullanılması amaçlanıyor.

Yukarı Görle Mahalle Muhtarı Selçuk Alaca, yapılan çalışmalardan mahalle sakinlerinin çok memnun olduğunu belirterek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti.