GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür-Sanat
3 Haziran 2019 Pazartesi 19:55

Ayakta alkışladılar

Kordon Folklor Araştırma Derneği'nin ( KORFAD) yıl sonu gösterisi büyüledi.

KORFAD, 2019 yılı sezon sonu gösterisini Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. 2012 yılında kurulan ve topluluk olarak faaliyet yürüten kuruluş, 2018 yılında dernekleşerek, faaliyetlerini Kordon Folklor Araştırma Derneği adı altıda yürütmeye başladı. Bünyesinde en küçüğü beş, en büyüğü altmış beş yaşında toplam 167 dansçı barındıran dernek, bu toprakların en değerli kültür hazinelerinden biri olan halk oyunlarını araştırmak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Hem Konservatuar mezunu hem de kendi yetiştirdiği eğitmenleri ile faaliyetlerini sürdüren dernek, her yıl çalışmalarına Ekim ayı basında başlayıp sekiz aylık bir emekten sonra Haziran Ayını başında sezon sonu gösterisini gerçekleştiriyor.

1 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilen sezon sonu gösterisine yoğun ilgi olması sebebiyle aynı gün içerisinde, biri saat 18.00'de diğeri saat 21.00'de başlamak üzere iki gösteri verildi. Yeni ayrı yörenin halk oyunlarının sergilendiği "Heybe" isimli gösteride dansçıların performansı izleyenler ayakta alkışladı.

  Haberin Videosu

Kordon Folklor