GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Ağustos 2024 Pazartesi 09:22

Aya Yorgi Koyu yeniden ağaçlandırılacak!

İzmir'in Çeşme ilçesindeki dünyaca ünlü Aya Yorgi Koyu'nda hukuksuz şekilde yapılmak istenen işletme nedeniyle 100 dönümlük alan tahrip edilmişti. Çevrecilerin protestolarının ardından durdurulan inşaat nedeniyle tahrip edilen bölge yeniden ağaçlandırılacak. 

Çeşme'deki dünyaca ünlü Aya Yorgi Koyu'ndaki kaçak inşaat bölge halkı ve çevrecileri ayağa kaldırmıştı. Protestoların ardından inşaat Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından durdurulmuş, 6 kişi gözaltına alınmıştı. 

İnşaat çalışması sırasında tahrip edilen 100 dönümlük alanın yeniden ağaçlandırılması için girişimler sürüyor. SİT alanı olan Bölgenin tekrar ağaçlandırılması için Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izin bekleniyor. İzin verilmesi halinde resmi makamlar, belediye ve doğaseverler alanı tekrar ağaçlandırmak için harekete geçecek.

Protesto eylemlerini organize eden Çeşme Çevre Derneği tarafından yapılan açıklamada ''İlk etapta tahribatın durdurulmuş olmasının çok sevindirici olduğunu belirtmek isteriz. Bölgenin eski haline getirilmesi, yeşillendirilmesi için tüm gücümüzle gayret göstereceğiz” denildi.