GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Temmuz 2023 Pazartesi 09:20

Atatürk ve İnönü resmine perde!

Bolu Belediyesi, Bolu’nun en işlek caddelerinden biri olan İzzet Baysal Caddesi’ndeki ilan panosuna Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu 1’inci Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ile 2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün birlikte yer aldığı yağlı boya resmini koydu. Park yasağı olan yola dubalar kırılarak ve Atatürk ile İnönü resmi kamufle edilerek AK Parti seçim arabası park edildi.

AK Parti Bolu İl Başkanlığı binasının tam karşısındaki kaldırımda yer alan panonun önü, belediye otobüs durağının hemen bitişiğinde yer aldığı için araçların park etmesine izin verilmiyordu. Bu nedenle durağa kadar olan bölüm dubalarla araç parkına kapatılmıştı. Ancak park yasağı olan yola dubalar kırılarak ve Atatürk ile İnönü resmi kamufle edilerek AK Parti seçim arabası park edildi.


AK Parti İl Başkanlığı, Atatürk ve İnönü resmi bulunan panonun önüne Erdoğan'lı seçim otobüsünü çekti.

Bolu Belediyesinin park ihlali yapan aracı bulunduğu yerden kaldırmaya yönelik girişimleri de sonuç vermedi. AK Parti Bolu İl Başkanı Hakkı Suat Güner, Atatürk ve İnönü'ye saygısızlık yapmak gibi bir niyetlerinin olmadığını, Bolu Belediyesi'nin zaten orada duran aracın arkasına duvar çekip resim koyduğunu iddia etti.
Güner, “Bizim aracımız yıllardır hep oralara park eder. Asıl sorgulanması gereken kasıtlı olarak oraya duvar yapan Özcan'dır. Eğer Atatürk'e saygısızlık olarak algılanırsa aracımızı oradan çekeriz” dedi.