GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Eylül 2023 Pazar 22:21

Atatürk'e alçakça saldırıya CHP'den ilk tepki: KALBİMİZDEKİ YERİ SİLİNMEZ!

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki törenlerin yapıldığı meydanda bulunan Atatürk Anıtı'na kimliği belirsiz kişilerce yapılan haince saldırıya karşı CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'tan bir açıklama geldi. Kılıç, "O heykel, o duvar silinir; Atamızın kalbimizdeki yeri silinmez!" dedi. CHP Kemalpaşa İlçe Başkanlığı da hain saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

SONKALEİZMİR- Kemalpaşa'da tam da 9 Eylül İzmir'in kurtuluşu kutlamalarının yapıldığı gece yarısı, Atatürk Anıtı'nın duvarlarına "Boş Yapma Atatürk" ve "G.t Atatürk" şeklindeki hakaret içeren yazılar yazılmasına CHP'den ilk tepkiler gelmeye başladı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Kurtuluş gününde, adını kurtarıcısından alan Kemalpaşa ilçemizdeki Atatürk anıtına alçakça bir saldırı gerçekleştirildi. Altın yere düşmekle pul olmayacağı gibi bazı hain ve meczupların saldırmasıyla da Mustafa Kemal Atatürk değerinden bir şey kaybetmez. O heykel, o duvar silinir; Atamızın kalbimizdeki yeri silinmez" ifadelerini kullandı.

CHP İLÇE BAŞKANLIĞI: LANETLİYORUZ

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

NE OLMUŞTU

İzmir, düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıldönümünü yaşadığı gece, alçakça bir provokasyona maruz kalmıştı. Adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten alan İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, 9 Eylül'ü 10 Eylül'e bağlayan gece yarısı, saat 01.45 sıralarında, törenlerin yapıldığı meydanda bulunan Atatürk Anıtı kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğramıştı. Anıtın duvarlarına, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusuyla ilgili, sprey boya kullanılarak "Boş Yapma Atatürk" ve "G.t Atatürk" şeklinde hakaret içeren yazılar yazılmıştı. Anıttaki Atatürk kabartmasının üzeri ve "Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır" sözü ile "Mustafa Kemal Atatürk" imzası da kırmızı boyayla karalanmıştı.
Alçakça saldırıdan kısa süre sonra, ihbar üzerine meydana çok sayıda polis ekibi sevk edilmiş, olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında civardaki güvenlik kamerası görüntüleri toplanmıştı. Polisin, saldırganları yakalamak için yürüttüğü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Saldırıdan yaklaşık 1 saat sonra ise Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakayalı'nın talimatıyla anıta gelen belediye ekipleri hızla duvarlarındaki hakaret içeren yazıları boyamıştı. Anıtın üzerindeki karalamalar da belediye ekiplerince süratle temizlenmişti.