GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Ocak 2024 Salı 14:41

Aslanoğlu'dan hükümete yatırım tepkisi!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 2024 Yatırım Programı'nda İzmir'e ayrılan bütçeye tepki gösterdi. Aslanoğlu, Halkapınar-Otogar Metrosu'na 3 bin TL kaynak ayrılmasıı sert sözlerle eleştirdi. 

SONKALEİZMİR - 2024 Yılı Yatırım Programı Resmi Gazete'de yayımlandı. İzmir trafiği için hayati öneme sahip olan Halkapınar-Otogar Metrosu için bu yıl da sadece 3 bin TL'lik kaynak ayrıldı. 

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, yatırım programı ve İzmir'e ayrılan bütçeye tepki gösterdi. ''Bu İzmir’e şaşı bakmak, bedel ödetmektir'' diyen Aslanoğlu şu ifadeleri kullandı;

''Büyük reklamlar ve söylemlerle İzmir Halkapınar-Otogar Metro’sunun yapımını üstlendiğini anlatan AKP iktidarı, daha kazma vurmadığı projeye bu yıl 3 bin lira kaynak ayırdı. İşte AKP’nin İzmir’e olan sevgisi, yatırımı bu kadar.

AKP iktidarı İzmir’deki toplam 10 ayrı projeye, 1.000 lira ila 5.000 lira arasında bütçe ayırmış. İzmirlinin aklıyla dalga geçmektir bu. Bu İzmir’e şaşı bakmak, bedel ödetmektir. Takdir İzmirlilerindir. Hayaller İzmir’de iktidar, gerçekler metroya 3 bin lira kaynak.''