GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Ekim 2024 Salı 14:10

Aslanoğlu'dan Soyer'in sözlerine yanıt: Kısır tartışmaları, iç çekişmeleri geride bıraktık!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir’in önceki dönem büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’in, belediye başkanı belirleme sürecine ilişkin kamuoyuna yansıyan sözleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aslanoğlu, “Sayın Soyer İzmir’imize ve partimize uzun süre hizmet etmiş, uzun süre belediye başkanlığımızı yapmış bir isim. Daha önce 3 kez kendisini belediye başkanımız olarak belirleyen partimiz bu sefer farklı bir tercihte bulunmuştur. Tabii ki her aday adayı kendisinin en başarılı olacak belediye başkanı adayı olduğunu düşünür. Böyle düşünmese aday adayı olmaz. Sonrasında aday gösterilmediğinde de aday belirleme sürecinin doğru işlemediğini düşünebilir. Kırılabilir, üzülebilir. Buraya kadarı normaldir. Ancak kim olursa olsun, adaylarımız belli olduktan sonra partimizi ve partimizin adayını desteklemek her Cumhuriyet Halk Partilinin boynunun borcudur. Partililik budur. Hele geçmişte partinin iradesi ile Cumhuriyet halk partisi adına görev yapmış kişilerde bu sorumluluk çok daha fazladır. Şu an görev yapan yol arkadaşlarımız tıpkı önceki dönem olduğu gibi CHP Parti Meclisi tarafından görevlendirilmiş ve İzmir halkının özgür iradesiyle seçilmiştir. İzmirli hemşerilerim büyük bir oy farkı ile görevdeki belediye başkanlarımıza teveccüh etmiş, belediye başkanı olarak görmek istemiştir'' dedi. 

“Çok başarılı olacaklarına da inancım tamdır”

CHP İzmir İl başkanı Aslanoğlu, seçimlerin bittiğini, belediye başkanlarının görevlerinin başında olduklarını ve Cumhuriyet Halk Partisi adına görev yapma yetkisinin kendilerinde bulunduğunu ifade ederek; “Ülkemizin açlık ve yoksullukla baş etmeye çalıştığı, adalete inancın kalmadığı, farklı düşünen herkesin kendini güvende hissetmediği bir ortamda, gereksiz ve suni gündemler yaratmaktan hepimiz kaçınmalıyız. Ülkemizin ve partimizin tek derdi karanlıklar içinde boğulan ülkemizi aydınlığa çıkartmaktır. Bu yolda verecekleri hizmetler ile tüm belediye başkanlarımızın çok başarılı olacağına inancım tamdır. Bunun dışında oluşturulmaya çalışılan hiçbir suni gündem yaratma çabası hoş karşılayabileceğimiz bir durum değildir” dedi.

“Tüm çekişmeleri, kısır tartışmaları geride bıraktık”

Aslanoğlu, tüm örgüt olarak kol kola iktidar hedefine yürüdüklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı;

''Biz kısır tartışmaları, iç çekişmeleri, bitmeyen hesaplaşmaları 31 Mart’ta çoktan geride bıraktık. İktidar yolunda Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in liderliği ve İzmir’de de başta Sayın Cemil Tugay olmak üzere tüm ilçe belediye başkanlarımızın hizmetleriyle kol kola, omuz omuza yürüyoruz. Biz İzmir’de yüzbinlerce oy farkıyla seçilmiş olan büyükşehir belediye başkanımız Cemil Tugay ve 28 ilçe belediye başkanımızla birlikte tek bir hedefe kilitlenmiş haldeyiz. O hedef, İzmir’i hak ettiği yere getirmek, İzmir’in partimize verdiği oylara layık olmaktır. İzmir’in öncülüğünde başlatılan sosyal belediyeciliğin getireceği ivme ile ilk genel seçimlerde partimizi iktidar yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bu yolda tüm partililerimize, tüm yoldaşlarımıza ihtiyacımız var. Aramıza nifak sokmaya hevesli, partimizin iktidar yürüyüşünden rahatsız olan yeterince rakibiz varken, birbirimize köstek değil destek olacağız. Cumhuriyet Halk Partili olmak bunu gerektirir.''