GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
18 Haziran 2024 Salı 21:41

Arda Güler tarihe geçti... Ronaldo'yu geride bıraktı!

A Milli Takımımızın altın çocuğu Arda Güler, attığı golle hem Ay Yıldızlı ekibin tarihine geçti, hem de Portekizli süperstar Cristiano Ronaldo'yu geride bıraktı.

Arda Güler, Gürcistan karşısında ilk 11'de başladı. Milli futbolcumuz, Vincenzo Montella tarafından sağ kanatta görevlendirildi. İspanyol devi Real Madrid formasıyla teknik direktör Carlo Ancelotti tarafından sezonun son haftalarında sağ kanatta şans bulan 19 yaşındaki futbolcu, milli forma ile de aynı bölgede kendine yer buldu.

Karşılaşma 1-1 devam ederken sahneye çıkan Arda, Mert gibi muhteşem bir golle Gürcistan ağlarını sarstı. Ceza sahası dışı sol çaprazdan uzak mesafeden muhteşem bir vuruşa imza atan A Milli Takımımızın altın çocuğu, inanılmaz bir golle Ay Yıldızlı ekibimizi öne geçirdi.

Gürcistan filelerini havalandıran Arda Güler, büyük turnuvalar (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) tarihinde gol atan en genç Türk oyuncu oldu (19 yaş 114 gün). 

Arda Güler (19 yaş 114 gün), Cristiano Ronaldo'yu (2004; 19 yaş 128 gün) geride bırakarak Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu oldu.