GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
12 Haziran 2019 Çarşamba 10:00

Altınordu'da flaş karar

Bu sezon beklenen oyuncu satışını gerçekleştiremeyen kırmızı-lacivertlilerde Başkan Seyit Mehmet Özkan, kulüp personeline gönderdiği mesajda, "Benim kaynaklarım kurudu. Yüzde 30 küçülme kararı aldım. Bazılarınızla helalleşeceğim" ifadelerini kullandı

Abdullah ÇELEBİ/SONKALE-Futbolcu yetiştiriciliği konusunda Türkiye'ye örnek olan Altınordu da ekonomik krizden nasibini aldı. Önceki sezonlarda Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü, Berke Özer, Barış Alıcı ve Alican Özfesli gibi oyuncuları rekor ücretlerle başka kulüplere gönderen kırmızı-lacivertlilerde bu sezon beklenen futbolcu satışı gerçekleşmeyince Başkan Seyit Mehmet Özkan kemer sıkma kararı aldı. Özkan kulüpte çalışan personele mesaj göndererek yüzde 30 oranında küçülme kararı aldığını bildirdi. İzmir ekibinde altyapıda çalışan birçok isimle yolların ayrılacağı,bazı isimlerden de ücretlerinde indirim isteneceği belirtildi.

FİNANSE EDEMİYORUM

Özkan'ın personele gönderdiği mesajda şu ifadeler yer aldı: "Değerli Altınordu personeli merhaba.. Dünyada ve dolayısıyla Türkiye'de büyük bir ekonomik kriz var. Benim kaynaklarım kurudu! 31.05.2019 tarihi itibariyle henüz geçtiğimiz sezondan kalan borçlarımız var.
Hem A Takımı, hem Niğde'yi hem de Akademi'yi ve hem de futbol okullarını finanse edemiyorum. Futbolcu satmamız lazım, satamıyoruz. Çünkü ekonomik kriz hat safhada.
Bu nedenle yüzde 30 küçülme kararı aldım. Bazılarınızla helalleşeceğim. Bazılarınızdan fedakarlık isteyeceğim. Üzgünüm..."