GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Aralık 2021 Pazartesi 10:08

Altında noel etkisi!

Yurt dışı piyasalarda ons altın fiyatı geçtiğimiz hafta Omicron varyantına ilişkin endişeler ve ABD ekonomisinin resesyona gireceğine yönelik risklerin etkisiyle 1800 dolar pivot seviyeyi kırmıştı. Öte yandan Noel tatili öncesi yatırımcılar riskten korunmak amacıyla ons altına yöneldiler. Peki yurt içinde gram altın fiyatlarında son durum ne? İşte detaylar…

Geçtiğimiz hafta altın fiyatlarında oldukça hareketli bir seyir izlendi. Hafta başında 1800 dolar seviyesinin üzerine çıkan ons altın, salı günü 1785 dolar seviyesine kadar geri çekildi.

ONS ALTIN YATAY SEYİRDE

Haftanın ilk işlem gününe 1808 dolar seviyesinden başlayan ons altın, şu dakikalarda yatay bir seyir izleyerek 1809 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1805 dolar, en yüksek ise 1811 dolar seviyeleri görüldü.

GRAM ALTIN REKORDAN DÖNDÜ

gram altın fiyatı geçtiğimiz hafta zirve seviyeden geri döndü. Pazartesi günü 1060 lirayı aşarak rekor kıran gram altın, Türk lirasının döviz kurları karşısında değer kazanmasıyla birlikte 712 liraya kadar geri çekildi.

Perşembe günü 594 liraya kadar geri çekilen gram altın haftalık bazda en düşük seviyeyi gördü. Cuma günü genel olarak 600 liranın üzerinde seyreden gram altın 639 lira seviyesinden kapandı.

GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Haftanın ilk işlem gününe 643 lira seviyesinden başlayan gram altın, şu dakikalarda 668 lira seviyesinden işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 630 lira, en yüksek ise 673 lira seviyeleri görüldü.