GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
10 Ağustos 2020 Pazartesi 15:41

Altay'ın yeni teknik patronu SONKALEİZMİR'e konuştu... HASRETİ BİTİRMEYE GELDİK

Altay Teknik Direktörü Yücel İldiz, siyah-beyazlı camiaya ilk mesajlarını SONKALEİZMİR aracılığıyla verdi. Altay'ın 16 yıllık Süper Lig özleminin farkında olduklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Adı üstünde Büyük Altay. Bir futbol kültürü var" dedi. Daha önce 4 kez Süper Lig'e yükselme sevinci yaşayan İldiz,  "Altay'ın hak ettiği yerde olması ve hasretin bitmesi için tüm bilgi birikimimizi kullanacağız" yorumunu yaptı

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)-TFF 1. Lig'de Play-Off'un kapısından dönen ve Yalçın Koşukavak'la yollarını ayıran Altay'da teknik direktörlük koltuğuna oturan Yücel İldiz, camiaya SONKALEİZMİR aracılığıyla mesaj verdi. Son olarak 2002-2003 sezonunda devler arenasında mücadele eden siyah-beyazlıların Süper Lig özleminin farkında olduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, "Altay camiasının uzun yıllardır Süper Lig özlemi var. Altay'ın bir futbol kültürü var. Adı üstünde Büyük Altay. Hak ettiği Süper Lig'de olması için tüm bilgi ve birikimimizi kullanacağız" dedi.

4 ŞAMPİYONLUK YAŞADI 

Altay'da genç ve dinamik bir başkan ile özverili bir yönetim olduğunu vurgulayan İldiz, "Bugün Afyon'da kampa girdik. Oyuncularımızla bir toplantı yapacağız. Böyle bir kulübe hizmet edeceğimiz için çok mutluyum. Kadro ve yapılanmamızla ilgili zamanla daha net açıklamalar yapabiliriz" yorumunu yaptı. 67 yaşındaki Yücel İldiz, 2000-2001'de Malatyaspor'u, 2009-2010 ve 2015-2016'da Kardemir Karabükspor'u, 2018-2019'da ise Denizlispor'u Süper Lig'e taşımayı başarmıştı. 

KADRODA BÜYÜK DEĞİŞİM

Sezonun sona ermesiyle transfere hızlı giren İzmir ekibi şimdiye kadar Erzurumspor'dan Jasmin Scuk'u açıkladı. Siyah-beyazlılar, Osmanlıspor'dan Jovan Blagojevic, Ümraniyespor'dan kaleci Burak Öğür, Timur Temeltaş, Akhisarspor'dan Ergin Keleş, Tolga Ünlü ile Erhan Çelenk, Ankaragücü'nden Aydın Karabulut, Hatayspor'dan Diallo, Beşiktaş'tan Sedat Şahintürk ve Alanyaspor'dan Lokman Gör'le el sıkışmıştı. Afyon'da bugün kampa giren Altay'da stoper Cenk Lyon'a transfer olurken, Tavares ile Tatos ile de vedalaşılmıştı.