GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
29 Temmuz 2019 Pazartesi 14:32

Altay'da Karafırtınalar iddialı... Vura vura gideriz

Yeni sezonda hedefi Süper Lig olarak belirleyen Altay'da teknik direktörü Sait Karafırtınalar, Afyon kampında flaş açıklamalarda bulundu. Zorlu bir lig olacağını ancak iyi hazırlandıklarını dile getiren Karafırtınalar, "Oyuncularım beklentilerin farkında. İnşallah iyi başlayıp vura vura gideriz" dedi

SONKALE-Afyon kampında hazırlıklarını sürdüren Altay'da teknik direktör Sait Karafırtınalar, kulüp resmi kanalı Altay TV'ye açıklamalarda bulundu. Kurumsal İletişim Direktörü Can Erbesler'e konuşan Karafırtınalar, yeni sezonda hedefi Süper Lig olarak belirlediklerini ifade etti. Tecrübeli teknik adam, "Ben geçen sene buraya geldiğimde herkes '2-3 hafta önce gelseydi, farklı yerde olurduk' diyordu. Şimdi sezon başında buradayım. Oyuncularıma da bunu söyledim. İnşallah vura vura gideceğiz. Altay nerede olursa olsun her zaman kazanmak için oynar. Oyuncularımız da beklentilerin bilincinde" dedi.
MENEMEN'DE BASKI KURARIZ
Yeni sezonda büyük ihtimalle Menemen Stadı'nda oynayacaklarını dile getiren Karafırtınalar, "Biz taraftarla güçlüyüz. Onların desteği bize ivme kazandıracak. Sıkıntılı günler olduğunda yanımızda olurlarsa daha iyi işler yaparız. Atatürk Stadı'nda tam baskı kuramıyorduk. Menemen Stadı'nda daha fazla rakip üzerinde baskı kurabiliriz. Altay Alsancak'ta oynamak isterdim ama şartlar Menemen'i gerektiriyorsa yapacak bir şey yok" dedi. Bu sezonki rakipleri değerlendiren Karafırtınalar, "Süper Lig'den düşen takımlar avantajlı. Kadrolarını koruyorlar. Bunlar ilk 6'nın içerisinde yer alırlar. Önemli yatırım yapanlar var, Giresun, Karagümrük gibi. Yine bir Altınordu var, biz varız. Kaliteli bir lig olacak" diye konuştu. 
ULAŞ'A TEŞEKKÜR ETTİ
Uşakspor'dan ön libero Rıdvan Özdemir, Samsunspor'dan sağ bek Erhan Kartal, Çaykur Rizespor'dan kaleci Cihan Topaloğlu'nu kadrosuna katan,  Nijerya U20 Milli Takımı'nda oynayan Alhassan'ı denemeye alan siyah-beyazlılarda Karafırtınalar takviyelerin süreceğini vurguladı. Yeni transferlerin durumunu değerlendiren Karafırtınalar, "Ayrılan oyuncularımız oldu. Gazişehir'e transfer olan Ulaş'a başarılar diliyorum. Bize çok değerli katkıları oldu. Giderken de kulübe para kazandırdı. Bunu artırmamız lazım. Özkaynağa daha fazla önem vermeliyiz. Bu zaten Altay'ın kültüründe olan bir şey. Futbolun içinde ayrılıklar var. Hiçbir oyuncu 'Gitsin' demedik. Yeni gelenler olacak. Baktığımızda ideal 11'den sadece 2 oyuncu kaybettik. Nokta transferler yaptık" yorumunu yaptı. 
"29 GOLÜ İDMANDA ATAMAZSIN"
Geçen sezon 29 golle krallık tacını takan Marco Paixao'nun takımda kalacağını dile getiren Karafırtınalar sözlerini şöyle sürdürdü: "29 gol, idmanda atamazsın. İnanılmaz bir profesyonel. Ekrsta çalışırken ayağını burktu. Bir süredir bizimle çalışamamıştı, pazartesiden itibaren tam olarak takıma katılacak. Sadece o değil, Kappel, Putsila, Helder ve Tatos hepsinden geçen sezon önemli ölçüde verim aldık. Bu sene de bir tık üzerinde verim almak istiyoruz yabancılardan. İstikrar çok önemli.  Bu sene hedefi çok yükseğe koyduğumuz için performanslar da yüksek olacak."