GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
16 Ocak 2023 Pazartesi 20:03

Altay'da 109. yıl gururu... YENİ BİR UYANIŞ...

Altay'ın 109. kuruluş yıl dönümü Altay Spor Eğitim Vakfı ve Altay Sosyal Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği organizasyonla kutlandı. Spor Toto 1. Lig'de kurtuluş mücadelesi veren ve maddi imkansızlıklarla boğuşan siyah-beyazlı camia yıl dönümünde kenetlendi. Altay Marşı hep bir ağızdan söylenirken, efsane kaptan Ayfer Elmastaşoğlu'nun "Yeni bir uyanış lazım" sözleri büyük alkış aldı.

SONKALEİZMİR-İzmir'in köklü kulübü Altay'da camia 109. kuruluş yıl dönümünde Altay Spor Eğitim Vakfı'nda düzenlenen gecede bir araya geldi. Altay eski başkanları Cihangir Marmara ile Aslan Savaşan'ın yanı sıra Altay Genel Sekreteri Berk Hızlıateş, Altay Başkan Yardımcısı Ahmet Avni Atayol, Altay Divan Başkanı Ahmet Çöker ile Altaylılar'ın katıldığı gecede sergilenen "Her spor dalında Altay" fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü. 



"109 YILLIK ÇINARIN GÖLGESİNDEYİZ"

Göztepe maçında yaşanan olaylardan dolayı üzüntülü olduklarını belirten eski Başkan Cihangir Marmara, "Olaylardan dolayı buruğuz. Sonuç itibariyle yasal olmayan birtakım işlemlere katılanlar sonuçlarına katılacak. Her maçta gördüğümüz olaylardan dolayı da bu kadar insanın tutuklu olması yüreğimizi burkuyor. Onu kabul etmediğimizi buradan ifade etmemiz lazım. 109 yıllık bir çınarın gölgesindeyiz. Bunu büyütmek ve ilerilere taşımak hepimizin görevi. Bizler sadece bugün için kulübümüzün peşinde koşanlar değiliz. Biz Altaylılığın ne olduğu bilenleriz. 3. Lig'deyken de peşindeydik. Allah göstermesin yarın amatörde olsak da peşinde olacağız. Bu bir aşktır, sevgidir. Bunu gönlümüzde hissediyoruz" diye konuştu. 



ÇÖKER: "DAHA SAĞLIKLI ÇIKACAĞIZ"

Altay Divan Başkanı Ahmet Çöker, "Doğum günleri için 'Doğan her yeni çocuk tanrının insanlardan umut kesmediğini gösterir' derler. Altay'ın doğum gününü görseydi futbol takımından da umudunu kesmezdi. Şu an kriz dönemindeyiz. Her bakımdan sıkıntı var. Bu dönemde bile bu bilinçle güleryüzle bir arada olmak umutla bakmayı sağlıyor. Umut hepimizin ekmeği. Belki bu dönem budanma dönemidir. Buradan daha sağlıklı çakacağız" dedi.  

Altay Başkan Yardımcısı Ahmet Avni Atayol da şunları söyledi:

"108 yıllık mirası taşıyorduk. Bugün 109 yıl oldu. Daha da ağırlaştı bu miras. Kulübü kurarken yola çıkanlar yıkılmakta olan ülkenin tekrar ayağa kalkması için yola çıktı. Sadece bir spor kulubü olarak kurulmadı Altay. İşgale ilk karşı çıkanlar yine Altaylılar'dı. Kurtuluş gerçekleşti, imkansızlıklar içinde. Süreci atlattılar. Yeni bir ülkenin kuruluşu için görev geldiğinde Altaylılar üstlendi. Böyle bir mirası taşıyoruz. Bunun hakkını vermemiz gerekiyor. Bizim görevimiz kulübü ayağa kaldırmak." 

"YENİ BİR UYANIŞ GEREKİYOR"

Altay'ın efsane ismi Ayfer Elmastayoğlu'nun konuşması da davetlilerden büyük alkış aldı. Elmastaşoğlu, "Şimdiki Altay beni çok üzüyor. Sağlığımı kaybediyorum. Bir uyanış lazım. Altay camiası birleşirdi. Kötü günde herkes kaçıyor. Nerede eski Altaylılar. Burada idarecilik yapmış kimse yok. Neredeler? Biz böyle bir kulüp değildik. Altay'ın ideali oyuncu yetiştirmekti. Şimdi yapamıyoruz. 50 yıl böyleydi. Artık özümüze dönmeliyiz" yorumunu yaptı. 

ALTAY MARŞI'NI SÖYLEDİLER

Altaylılar kulübün kuruluş yılı olan 1914'e ithafen saat 19.14'te hep bir ağızdan Altay Marşı'nı söyledi. 
 

  Haberin Videosu