GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Nisan 2024 Çarşamba 11:29

Aliağa'da hastane inşaatında işçi isyanı!

Aliağa Çaltılıdere Mahallesi'nde yapımı süren 9 Eylül Üniversitesi Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi şantiyesinde çalışan işçiler aylardır ücret alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı. 

SONKALEİZMİR-Hastane inşaat alanı önünde "Ücret haktır, gasbedilemez" yazılı pankart açan işçiler, barınma, ısınma ve beslenme gibi koşullarının da düzeltilmesini istedi. Yetkililere çağrı yapan ve sloganlar atan işçiler yaptıkları açıklamada şunları kaydetti:

"İzmir Aliağa'da 9 Eylül Üniversitesi Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi şantiyesinde Özsoy İnşaat bünyesinde çalışan inşaat işçileriyiz. Sürekli geciken ücret ödemelerini, insan onuruna aykırı barınma, ısınma ve beslenme gibi koşulları protesto etmek için bugünden itibaren yasal hakkımız olan greve başlıyoruz. Buradan tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Böyle bir dönemde inşaat işçisine ihtiyaç varken hale kölelik koşullarında çalıştıran patronlara sesleniyor. İnşaat işçisi köle değildir. Ücret haktır, gasp edilemez. Emekten, işçiden yana olan herkesi bu eyleme destek vermeye davet ediyoruz."