GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Ekim 2024 Pazartesi 17:36

Aliağa Belediyesi'nin sahil projesi bakanlıkta!

Aliağa Belediyesi tarafından yapılmak istenen sahil projesi ile ilgili ÇED süreci başladı. Belediye, proje kapsamında Yalı Mahallesi mevkisindeki sahil şeridinde 20 bin 997 metrekarelik dolgu işlemi yapacak. 

SONKALEİZMİR - Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aliağa Belediyesi tarafından yapılması planlanan kıyı doldu projesi ile ilgilil ÇED sürecinin başladığını duyurdu. 

Proje ile yapımı devam eden Aliağa yolcu iskelesi ile yapılması planlanan Aliağa Yat Limanı projesi arasında kalan alanda dolgu işlemi yapılacak. 20 bin 997 metrekarelik dolgu işlemiyle derinliği 4 metre olacak şekilde yeni bir sahil çizgisi oluşturulacak. Bin 350 metrelik dolgu alanı ile sahil şeridinden 1 metre, deniz yüzeyinden ise 3 metre içeriye girilecek. 

ÇED dosyasındaki bilgilere göre 94 milyon 760 bin TL'lik proje kapsamında oluşturulacak alan sahil kesimindeki etkileşimin artırılması, yapılacak olan iki projenin arasındaki fiziki ve sosyal bağlantının kurulması amacıyla yeşil alan olarak kullanılacak.