GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Ağustos 2019 Pazar 11:31

Alaybey bayramlığını giydi

İzmir'in en gözde yerlerinden Karşıyaka Alaybey'de yurttaşların sabırsızlıkla beklediği kıyı düzenlemelerinin bir kısmı tamamlandı. Bayram öncesi kullanıma açılan Alaybey sahili, pırıl pırıl yeni görünümüyle göz kamaştırdı. Betonlaşma eleştirilerinin aksine, sahilin yeşil dokusu dikkatleri çekti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, "Özenle koruyup  kollarsak uzun yıllar bu güzelliği birlikte yaşarız" dedi.

SONKALE- Bir süredir tartışmaların odağındaki Karşıyaka'nın Alaybey sahili, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerini seferber etti. Aralıksız süren çalışmaların ardından, Alaybey sahilindeki düzenleme çalışmalarının bir kısmı tamamlandı. Sahilin düzenlenen kısımları, bayram öncesi yurttaşların kullanımına açıldı. Çalışmaların uzun sürmesi nedeniyle eleştirilerin hedefindeki Alaybey sahilinde, AK Parti'nin öne sürdüğü gibi betonlaşma olmadığı görüldü. Betonlaşma eleştirilerinin aksine sahilin yeşil dokusunun korunduğu dikkatleri çekti.

KORUYUP KOLLAYALIM ÇAĞRISI
Bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak ise "Karşıyaka Alaybey'deki kıyı düzenlemelerinin biten kısımlarını bayram öncesi kullanıma açtık. Hepimizin ödediği vergilerle yapılan bu mekanları özenle koruyup kollarsak uzun yıllar bu güzelliği birlikte yaşarız" ifadelerini kullandı.