GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Nisan 2024 Çarşamba 18:03

Alaattin Yüksel ile Tunç Soyer telefonda tartıştı!

CHP eski İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in Tunç Soyer ile ilgili SONKALE'ye yaptığı "Kah İstanbul'a gitti seçim çalışması için, kah Rize'ye.. Ama İzmir için parmağını bile kıpırdatmadı" açıklaması sonrası ortam gerildi. Katıldığı canlı yayında Soyer'le yaşadığı tartışmayı anlatan Yüksel, "Tunç bey aradı, telefonda tartıştık. Tartışmamızda Tunç Bey, ‘Aziz Bey beni desteklemedi’ dedi. Ancak ben ‘Aziz Bey tüm kırsalı gezerek sizin için oy istedi’ dedim" diye konuştu. 

SONKALEİZMİR-CHP eski İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in SONKALE'ye verdiği röportajdaki, "Bırakın elindeki gücü yeni adaylara kullanmayı, zayıflatmak için kullananlar bile oldu. Başta büyükşehir belediye başkanı. Kah İstanbul'a gitti seçim çalışması için, kah Rize'ye.. Ama İzmir için parmağını bile kıpırdatmadı... Partililik bilinci, yurtseverlik yok demek ki bu arkadaşlarda. Bugüne kadar konuşmadık ama konuşma zamanı geldi. Ama daha da konuşurlarsa daha da sert tepkilerle karşılaşabilirler. Akıllarını başlarına toparlasınlar" sözleri tansiyonu yükseltti.

TARTIŞMAYI ANLATTI
 
Egedesonsöz internet sitesinin canlı yayınına katılan Yüksel, SONKALE'deki haber sonrası kendisini arayan Tunç Soyer ile tartıştıklarını söyledi. Yüksel şunları kaydetti:

"Dün bir açıklama yaptım, Tunç Bey'in ismi geçtiği için beni aradı ve telefonda da tartıştık. Tartışmamızda Tunç Bey, ‘Aziz Bey beni desteklemedi’ dedi. Ancak ben ‘Aziz Bey tüm kırsalı gezerek sizin için oy istedi’ dedim. Aziz Bey bunu yapmadığını düşünüyorsanız siz de bugün aynı şeyi yapmayın, empati yapın. Danışma kurulundaki arkadaşlarımızla gidip kendisiyle konuştuğunda aktif çalışma içinde olmayacağını belirtmiş. Mevcut yeni seçilen belediye başkanlarımız ile ilgili eskiyi kapatıp yeni döneme bakıp 5 yıl iyi işler yaparsanız çok daha güçlü oylarla aday yapılıp seçebilirsiniz. Gün gelir tüzüğü değiştiremezsek yine atama yolu ile olursa o zaman sizin yerinize başkası atandığında sorunu kendinizde arayın. Sorunsuz gibi görürseniz empati yapın bugün yaşadıklarınız düşünün ve adayların yanında durun.”

İlgili haberi okumak için aşağıdaki görsele tıklayın>>>