GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Eylül 2022 Pazartesi 18:53

Akarca mahalle oluyor

Seferihisar'ın en gözde plajının yer aldığı, yazlıkçıların yoğun olarak yaşadığı Akarca mahalle oluyor. Yurttaşların talebiyle gündeme alınan Akarca'nın mahalle olma kararı, Seferihisar Belediye Meclisi'nde oybirliği ile kabul edildi. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Sürecin takipçisi olacağız. İlçemize hayırlı olmasını dilerim" açıklamasını yaptı.

Yurttaşların bir süredir talep ettiği Akarca'nın mahalle statüsüne alınması konusu bugün toplanan Seferihisar Belediye Meclisi gündemine geldi. AK Parti grubunun da desteklediği önerge, mecliste görüşüldü. Akarca'da oturan yurttaşlar da söz alıp neden mahalle olmak istediklerini anlattı. Daha önce oyçokluğu ile reddedilen talep bu kez oybirliği ile kabul edildi.

AK Parti Seferihisar Belediyesi Meclis Üyesi Ümit Cingöz, “Akarca’nın mahalle olmasına yönelik halkın bir talebi var. Halka rağmen siyaset olmaz. Bu anlamda ortak bir noktada buluşmuş olmamızdan duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek isterim. Bu kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuyla ilgili kendilerinin de araştırma yaptığını anlatan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise mahalle olma kararının hayırlı olmasını diledi. Başkan Yetişkin, "Konu bundan sonra Kaymak ve Valilik üzerinden ilerleyecek. Biz meclis olarak konuyu görüşüp vatandaşın isteğinin önünü açmış olduk” diye konuştu.

Sosyal medya hesabından da alınan kararı duyuran Başkan İsmail Yetişkin, "Eylül ayı meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Akarca’nın mahalle olması talebi oy birliğiyle kabul edildi. Sürecin takipçisi olacağız. İlçemize hayırlı olmasını dilerim" açıklamasını yaptı